Grove pirogger med kål og oksekød
Antal personer Forberedelses tid
8stk 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 30minutter
Antal personer Forberedelses tid
8stk 30minutter
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 30minutter
Ingredienser
Dej
  • 25g gær
  • 3dl vand
  • 2spsk olie
  • 1,5tsk salt
  • 2tsk sukker
  • 250g fuldkornsmelf.eks. grahamsmel
  • 200-300g hvedemel
Fyld
  • 2 løg
  • 3fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 250g hvidkål eller spidskål
  • 400g hakket oksekød
  • 1,5 spsk. karry
  • 1,5 tsk spidskommen
  • stødt chili efter smag
  • salt og peber
  • 1 Æg til pensling
Instruktioner
Dej
  1. Rør gæren ud i lunket vand og tilsæt olie, salt, sukker og mel, hold evt. lidt hvedemel tilbage. Ælt dejen grundigt til den er glat og smidig. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i mindst 30 minutter.
Fyld
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og riv den groft. Riv eller hak kålen fint.
  3. Varm lidt olie på en pande.
  4. Tilsæt karry og løg og lad det svitse til løgene er klare.
  5. Tilsæt hvidløg og oksekød og brun kødet. Tilsæt gulerødder og hvidkål samt resten af krydderierne. Lad fyldet stege indtil grøntsagerne er faldet sammen, ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber, og evt. flere krydderier
Pirogger
  1. Ælt dejen godt igennem, og del den i cirka otte stykker – det giver mellemstore pirogger. Rul stykkerne ud til cirkler , og kom fyld på den ene halvdel.
  2. Pensl med æg i kanten, og vend så dejen henover fyldet, så der dannes en halvmåne. Luk kanten ved at bruge en gaffel til at trykke ned i dejen hele vejen langs kanten, og pensl tilslut med æg.
  3. Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ovnen i ca. 12 minutter, indtil de er gyldne og gennembagt.
  4. Server evt de lune pirogger med en grøn salat.
  5. Tip! Piroggerne er også rigtig gode i madpakken.
Recipe Notes

Pris pr pirog: 4-5 kr