Krydrede bønnedeller med kålsalat
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
20minutter
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
20minutter
Ingredienser
Bønnedeller
  • 200g hvide bønner, tørredeca. 500 g når de har stået i blød og er kogt
  • 3M/L æg
  • 2dl havregryn
  • 2 løg
  • 4fed hvidløg
  • 2spsk citronsaft
  • 1spsk spidkommen
  • 1spsk paprika
  • 2tsk salt
  • peber
  • evt. chili eller cayennepeber efter smag
  • olie til stegning
Græsk kålsalat
  • 0,5 spidskål eller hvidkålfintsnittet
  • 1 grøn peberfrugti fine strimler
  • 2 tomateri både
  • 0,5 agurk
  • 1 løgi tynde strimler
  • 4spsk olie smagsneutralgerne rapsolie eller oliven
  • 3spsk citronsaft
  • 2fed hvidløg
  • 1tsk Oregano
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4stk fuldkornspita
Instruktioner
Bønnedeller
  1. De hvide bønner stilles i blød i minimum 10-12 timer (f.eks. natten over). Kog herefter bønnerne i 60 minutter og hæld vandet fra. Alternativt kan du købe bønner på dåse, de er klar til brug, men også noget dyrere.
  2. Blend alle ingredienserne til dellerne sammen til en jævn masse. Form farsen til frikadeller og steg dem på begge sider i lidt olie på panden til de er gyldne og gennemstegte.
Kålsalat
  1. Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.
  2. Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne stå op trække i minimum 30 minutter,
  3. Servér bønnedellerne med lunt pitabrød og kålsalat.
Recipe Notes

Pris pr person: 10-11 kr