200ghvide bønner, tørredeca. 500 g når de har stået i blød og er kogt
3M/Læg
2dlhavregryn
2løg
4fedhvidløg
2spskcitronsaft
1spskspidkommen
1spskpaprika
2tsksalt
peber
evt. chili eller cayennepeber efter smag
olie til stegning
Græsk kålsalat
0,5spidskål eller hvidkålfintsnittet
1grøn peberfrugti fine strimler
2tomateri både
0,5agurk
1løgi tynde strimler
4spskolie smagsneutralgerne rapsolie eller oliven
3spskcitronsaft
2fedhvidløg
1tskOregano
salt og peber
Tilbehør
4stkfuldkornspita
Instruktioner
Bønnedeller
De hvide bønner stilles i blød i minimum 10-12 timer (f.eks. natten over). Kog herefter bønnerne i 60 minutter og hæld vandet fra. Alternativt kan du købe bønner på dåse, de er klar til brug, men også noget dyrere.
Blend alle ingredienserne til dellerne sammen til en jævn masse. Form farsen til frikadeller og steg dem på begge sider i lidt olie på panden til de er gyldne og gennemstegte.
Kålsalat
Snit kålen fint. Vask og snit peberfrugten i lange tynde strimler. Tomaterne skæres i både, agurk i tern og løget i fine strimler. Bland alle de snittede grøntsager i en stor skål.
Bland olie, citronsaft, hvidløg og krydderier, og vend det sammen med grøntsagerne. Lad det gerne stå op trække i minimum 30 minutter,
Servér bønnedellerne med lunt pitabrød og kålsalat.