Tærte med tomat, løg og feta
Forberedelses tid
25minutter
Tilberedningstid
25minutter
Forberedelses tid
25minutter
Tilberedningstid
25minutter
Ingredienser
Tærtedej:
  • 150g grahamsmeleller anden fuldkornsmel
  • 100g havregryn
  • 4spsk hvedemel
  • 2spsk rapsolie
  • 4spsk fraiche 5%eller fedtfattig yoghurt naturel
  • 0,5tsk salt
  • 1dl vand
Fyld:
  • 200g cheasy salatost i tern 3%eller rigtig feta
  • 350g cherrytomater
  • 2 løg
  • 5 æg
  • 1,5dl fraiche 5%
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4store gulerødderi stave
  • evt. en grøn salat
Instruktioner
Tærtedej:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  3. Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  4. Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld:
  1. Vask og halvér tomaterne. Skær løgene i tynde halve skiver og hæld vand fra salatosten.
  2. Fordel løg, feta og tomat på den forbagte dej.
  3. Pisk æg og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
  4. Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
  5. Serveres med en god salat.
Recipe Notes

Pris pr. person: 9-11 kr