Krydrede kyllingefrikadeller med kikærtesalat og flute
Forberedelses tid
30minutter
Tilberedningstid
10minutter
Forberedelses tid
30minutter
Tilberedningstid
10minutter
Ingredienser
Kyllingefrikadeller
  • 450g hakket kyllingmax 10% fedt
  • 1 æg
  • 2spsk fraiche 5%el. lidt mælk
  • 2-3spsk havregryn
  • 1 løgrevet
  • 1fed hvidløg
  • 1tsk spidskommen
  • 1tsk paprika
  • evt chilistødt
  • 1tsk salt
  • peber
Kikærtesalat
  • 200g kikærter, tørrede eller 1 dåse oplødte kikærterhusk at sætte i blød 12 timer hvis du bruger tørrede
  • 250g cherrytomater i både
  • 0,5 agurki tern
  • 200g ærteroptøet
  • 1 peberfrugti tern
  • 1lille løgfinthakket
  • evt1 dusk hakket persillehvis du har
Dressing til salat
  • 4spsk citronsaft
  • 2spsk olie
  • 2fed hvidløgpresset
  • ½tsk chilistødt
  • rigeligt salt og peber
Instruktioner
Kyllingefrikadeller
  1. Riv løg og hvidløg.
  2. Bland ingredienserne til frikadellerne sammen i en skål og stil den på køl i 15 minutter.
  3. Farsen formes til frikadeller og steges på panden med lidt rapsolie
Kikærtesalat
  1. Kikærterne stilles i blød natten over (ellers brug dem fra dåse).
  2. Vask, rens og snit grøntsagerne. Hak persillen og bland ingredienserne til dressingen sammen.
  3. Vend dressing, kikærter og grøntsager sammen, og smag salaten til.
  4. Bag brødene som anvist i nedenstående opskrift og server sammen med frikadeller og salat.