700-1000goksespidsbrydstkan erstattes med bov eller tykkam
2løg
4fedhvidløg
2gulerødder
5dlrødvin
2-3laurbærblade
2tsktimian
2 tskrosmarin
Tilbehør
1poseharicots verts (grønne bønner)frost
0,5kgkartofler
0,5kgblandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)
1et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
salt
Rødvinssauce
skyen fra stegen
1dstomatpure140 g
1oksebouillonterning
2,5dloma madlavningsfløde 4%
salt og peber
evtmeljævningmel og vand
Instruktioner
Braiseret oksespidsbryst
Læg oksespidsbrystet i et ildfast fad eller i en stegeso/römertopf.
Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær det hele i grove stykker og læg det ved oksespidsbrystet.
Hæld rødvin og krydderier ved kødet og grøntsagerne. Læg låg på stegesoen eller pak fadet godt ind i staniol.
Sæt fadet i ovnen og tænd på 150 grader. Lad kødet braiserer i ovnen 4-5 timer.
Tilbehør
Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og mos det hele til mos med en lille klat smør, et skvæt mælk og smag til med salt.
Damp de grønne bønner til de er møre , i en gryde med lidt letsaltet vand.
Rødvinssauce
Når kødet er færdigt tages det op af fadet og pakkes ind i staniol – lad det hvile i ca. 10 minutter.
Tag rødvinsskyen fra fadet og si grøntsagerne fra.
Opvarm skyen i en gryde sammen med en bouillonterning og 3-4 tsk tomatpure.
Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
Jævn evt. saucen, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
Skær kødet i skiver, og servér det med mos, bønner og rødvinssauce.