Braiseret okse (langtidsstegt) med rodfrugtmos
Forberedelses tid
40minutter
Tilberedningstid
5timer
Forberedelses tid
40minutter
Tilberedningstid
5timer
Ingredienser
Braiseret okse
  • 700-1000g oksespidsbrydstkan erstattes med bov eller tykkam
  • 2 løg
  • 4fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 5dl rødvin
  • 2-3 laurbærblade
  • 2tsk timian
  • 2 tsk rosmarin
Tilbehør
  • 1pose haricots verts (grønne bønner)frost
  • 0,5kg kartofler
  • 0,5kg blandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)
  • 1 et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
  • salt
Rødvinssauce
  • skyen fra stegen
  • 1ds tomatpure140 g
  • 1 oksebouillonterning
  • 2,5dl oma madlavningsfløde 4%
  • salt og peber
  • evt meljævningmel og vand
Instruktioner
Braiseret oksespidsbryst
  1. Læg oksespidsbrystet i et ildfast fad eller i en stegeso/römertopf.
  2. Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær det hele i grove stykker og læg det ved oksespidsbrystet.
  3. Hæld rødvin og krydderier ved kødet og grøntsagerne. Læg låg på stegesoen eller pak fadet godt ind i staniol.
  4. Sæt fadet i ovnen og tænd på 150 grader. Lad kødet braiserer i ovnen 4-5 timer.
Tilbehør
  1. Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og mos det hele til mos med en lille klat smør, et skvæt mælk og smag til med salt.
  2. Damp de grønne bønner til de er møre , i en gryde med lidt letsaltet vand.
Rødvinssauce
  1. Når kødet er færdigt tages det op af fadet og pakkes ind i staniol – lad det hvile i ca. 10 minutter.
  2. Tag rødvinsskyen fra fadet og si grøntsagerne fra.
  3. Opvarm skyen i en gryde sammen med en bouillonterning og 3-4 tsk tomatpure.
  4. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
  5. Jævn evt. saucen, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
  6. Skær kødet i skiver, og servér det med mos, bønner og rødvinssauce.
Recipe Notes

Pris pr person: ca. 20 kr