Risret med karry og hvid fisk
Forberedelses tid
15minutter
Tilberedningstid
25minutter
Forberedelses tid
15minutter
Tilberedningstid
25minutter
Ingredienser
  • 2spsk olie
  • 1,5spsk karry
  • 2 løg
  • 2fed hvidløg
  • 4dl ris
  • 1-2tsk salt
  • 3dl vand
  • 1ds kokosmæk, 400 ml
  • 1 bouillonterninghøns el. grøntsag
  • 2spsk citronsaft
  • 2 porreri ringe
  • 1 æblei tern
  • 300g ærteroptøet
  • 300g sejfilet, optøeteller anden hvid fisk, f.eks. torsk
Instruktioner
  1. Opvarm olie i stor gryde.
  2. Svits kort karry. løg og presset hvidløg af i den varm olie. Tilsæt ris og rør det hele sammen.
  3. Tilsæt vand, kokosmælk, salt, citronsaft og bouillonterning, og lad retten simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
  4. Tilsæt porrer i ringe og æbletern, og lad det simre med i retten i 5 minutter.
  5. Skær den optøede sejfilet i mundrette bider, og læg dem forsigtigt ned i retten sammen med de optøede ærter. Damp fisken sammen med retten i minimum 5 minutter – løber du tør for væske, tilsat da lidt ekstra vand til retten.
  6. Når væsken er kogt ind, risene er møre og fisken gennemstegt, rør da forsigt retten rundt og smag til med salt og peber, og evt. mere karry og citron.