Rød linsesuppe med fraiche og rugbrødscroutoner
Region
Suppe
,
Vegansk
,
Vegetarisk
Forberedelses tid
15
minutter
Tilberedningstid
40
minutter
Forberedelses tid
15
minutter
Tilberedningstid
40
minutter
Ingredienser
Rød linsesuppe
2
løg
2
fed
hvidløg
0,5
knoldselleri
5
gulerødder
1
dåse
flåede tomater
7
dl
vand
1
bouillonterning
kylling el. grøntsag
200
g
røde linser, tørrede
1
tsk
spidskommen
1
tsk
cayennepeber
eller chili
rigeligt salt og peber
Tilbohør
4
skiver
rugbrød
1
spsk
olie
salt og peber
fraiche 5%
Instruktioner
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl og skær løg, knoldselleri og gulerødder i grove stykker. Pil hvidløg.
Kom vand, grøntsager, flåede tomater og bouilloterning i en stor gryde og lad det simre til grøntsagerne er møre. Blend suppen jævn.
Tilsæt røde linser, spidskommen og cayennepeber/chili, og lad det koge med i suppen i 20 minutter. Smag suppen til med krydderier samt salt og peber.
Rugbrødscroutoner
Skær rugbrød i tern og fordel ternene på en bageplade med bagepapir.
Dryp lidt olie på rugbrødet, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter til de er sprøde – rør evt i ternene undervejs.
Servér suppen med de sprøde rugbrødscroutoner og en klat fraiche.
Recipe Notes
Pris pr person: 6-7 kr