5. december: Sundere alternativ til julefrokosten – Hønsesalat med kalkunbacon
Published on
Julefrokosten bugner som regel med fed (og tung) mad, og derfor kan det være lækkert men lidt lettere alternativer. Hønsesalaten her er meget tro mod den traditionelle, den er bare lidt lettere og så smager den altså bare super godt, både på fuldkornstoast og ristet rugbrød 😛 Velbekomme!
Kog kyllingen i lidt vand sammen med en bouillonterning i ca. 20 minutter. Lad kyllingen stå og trække i vand i 10 minutter inden du tager den op og lad kødet kåle. Kødet skæres ud i mundrette bider.
Champignonerne renses grundigt for jord og skæres i halve skiver. Rist champignoner i lidt fedtstof på panden til de er gyldne. Lad champignonerne køle af.
Hæld væden fra aspargessnitterne (gem 1 spsk), og bland snitterne med fraiche 5%, mayonnaise, citronsaft, 1 spsk væde fra snitterne, sennep samt et drys salt og peber.
Tilføj ristede champignon og kyllingestykker og vend det hele rundt. Smag til med salt og peber.
Lad hønsesalaten trække i køleskabet minimum 1 time inden servering.
Jeg hedder Britt, er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og står bag bloggen “Sund på budget”. Her deler jeg billige og sunde madplaner der lever op til de danske kostråd. I mit arbejde møder jeg tit den påstand, at det er dyrt at leve sundt og man skal købe alle mulige specialvarer. Denne myte har jeg gjort til min mission at modbevise her på bloggen, ved at komme med inspiration til lækker, sund og billig mad.