one pot amerikansk gullash

Flexitarisk madplan uge 6, 2021

Glædelig lørdag! Den nye flexitariske madplan er blevet klar til jer med masser af lækre retter, som selvfølgelig er en god blanding af vegetarretter samt et par kødretter. Den flexitariske madplan lever op til de nye kostråd som har klima som hoved fokus. Helt overordnet betyder det, at det anbefales at spise planterigt, skære ned på kødet og skruer op for indtaget af bælgfrugter samt fuldkorn – hvilket bestemt heller ikke er skidt for vores sundhed.

Prisen for denne uges madplan lyder på 336 kr for aftensmad til 2 voksne og 2 store børn 🙂 Planen gælder fra mandag den 8. februar, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 7. februar og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.

Husk at du kan få BookBeat (reklame) gratis i 1 måned uden binding ved at bruge mit link. BookBeat har over 200.000 forskellige lydbøger og e-bøger, samt mulighed for delt familie-abonnement. Når du tilmelder dig via linket støtter du samtidig mit arbejde med madplanerne 🙂


Anbefalinger – Nye kostråd

Den flexitariske madplan følger de nye officielle danske kostråd. Det vil sige, at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove) i alle retter, bælgfrugter, begrænsede mængder af magert kød samt en smule fisk. Den ene fiskeret du finder på ugens madplan er dog ikke nok i forhold til det anbefalede, så jeg vil anbefale dig at spise fisk til frokost et par gange om ugen ved siden af. Det samme gælder selvfølgelig også for grøntsagerne. Voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂
Efter at der den 7. januar kom nye kostråd, lyder anbefalingerne for kødprodukter på max 350 g kød om ugen pr. mand – og det er altså både med det du spiser til morgen, frokost og aften der er talt med her. Der er lidt mindre end de 350 gram på madplanen, da der også skal være plads til kødprodukter til morgenmad og frokost.

Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager  Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fås i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkeder som f.eks. Superbrugsen, Føtex eller lign.

Læs evt. min vejledning til madplanerne inden du går igang.

Velbekomme og rigtig god weekend!

UGENS FLEXITARISKE MADPLAN

Mandag: Butternut risotto med spinat og porre

Tirsdag: One pot amerikansk goulash

Onsdag: Krydrede bønnedeller med græsk kålsalat og pitabrød
(husk at sætte de hvide bønner i blød natten over)

Torsdag: Rugbrød med stegte fiskefrikadeller og gnavegrønt
(der er en ekstra peberfrugt og ½ agurk man kan supplere op med)

Fredag: Vegetacos med krydret linsefyld og hjemmelavet tomatsalsa

Lørdag: Helstegt kylling med sauce, kartofler, gulerødder og agurkesalat

Søndag: Cremet blomkålssuppe med kartoffel og cheddar

Indkøbsliste (Rema 1000)

Antal 4 personer

Ingredienser

Brød

  • 1 pk fuldkornsbaguettes, øko. 2 stk 7,95 kr
  • 1 pk fuldkornspita, 4 stk 4,75 kr
  • 1 pk rugbrød, 500 g 6,50 kr
  • 1 pk taco skaller, 12 stk 9,95 kr

Frugt og grønt

  • 1 agurk 5 kr
  • 1 blomkål 12 kr (tilbud)
  • 1 butternut squash 13 kr
  • 1 ps frisk spinat, øko, 75 g 10 kr
  • 1 kg gulerødder 6,50 kr
  • 2 ps kartofler, danske sanderum 1 kg 2 x 6 kr = 12 kr (tilbud)
  • 2 pebermix 2 x 12 kr = 24 kr (tilbud)
  • 1 porre 4,25 kr
  • 1 spidskål 12 kr
  • 800 g tomater, vej-selv 15 kr

Frost

Køl

  • 4 brunchæg 12,75 kr
  • 1 pk fiskefars, 400 g 25 kr (tilbud)
  • 1 pk hakket oksekød 8-12%, 500 g 25 kr (tilbud)
  • 1 hel kylling 30 kr (tilbud)

Mejeri

  • 2 oma madlavningsfløde 4%, 250 mL 2 x 7,95 kr = 16 kr
  • 1 ps revet cheddarost, 150 g 11,95 kr
  • 1 ps revet parmesan, ambrosi 100 g 11,95 kr

Kolonial

  • 1 gl agurkesalat u. sukker, Samsø 8,95 kr
  • 1 ps fuldkornspasta, 500 g 7,50 kr
  • 1 ds hakkede tomater 3,95 kr
  • 1 ps hvide bønner, tørrede 400 g 14,95 kr
  • 1 ps parboiled ris, 1 kg 7,95 kr
  • 1 ps røde linser, tørrede 400 g 14,95 kr
  • 1 ds tomatpure, 140 g 2,50 kr

Pris

336 kr*

* Prisen er vejledende. Jeg forsøger, at ramme så præcist som muligt, og tager udgangspunkt i ugens tilbudsavis samt de priser der er opgivet fredag på vigo.dk når jeg laver plan og indkøbsliste. Prisen på grønt, mælk, etc. ændres sommetider i løbet af ugen samt, at der kan komme variation i forskellige de Rema butikker. Jeg har intet samarbejde med Rema, og har derfor ingen mulighed for at indregne eventuelle ændringer og variationer i priser.

Basislager

Ingredienser

  • balsamico
  • citronsaft
  • havregryn
  • hp-sauce el. worcestershire sauce
  • hvedemel
  • hvidløg
  • kulør
  • løg
  • olie
  • remoulade
  • sennep
  • sukker

Krydderier

  • basilikum
  • bouillonterning
  • chili el. cayennepeber
  • laurbærblade
  • oregano
  • paprika
  • rosmarin
  • salt og peber
  • spidskommen
  • timian

One Comment

  1. Hejsa. Jeg er stor fan af din hjemmeside. Men sommetider er der nogen virkelig uappetitlige reklamer under dine opskrifter. Fx en reklame for et instrument mod dårlig ånde og et billede af en finger der holder en masse mandelpropper det tager nærmest appetitten med sådan et foto under dine ellers gode opskrifter. Har du nogen indflydelse på hvilke reklamer, der optræder? Bedste hilsner Christina

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*