hvid bønnesuppe med hvidløg

Vegetarisk madplan uge 2, 2021

Glædelig fredag! Den første uge i januar er ved at være gået, og det vælter ind med nye følgere her på siden, og måske nu efter at vi har fået nye mere klimaorienterede kostråd, stiger interessen for den vegetariske madplan også.
Jeg har igen været igang med at lave nye vegetarretter, og de er selvfølgelige med på næste uges madplan 🙂 Opskrifterne på planen er som altid uden kød og fisk, men der er stedet fokus på proteiner fra bønner, linser, mælkeprodukter og æg.

Prisen for madplanen er 347 kr for 2 voksne og 2 store børn. Planen gælder fra mandag den 11. januar, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 10. januar og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.

Hvis du vil vide mere om fordelene ved, at spise at spise mindre kød i hverdagen, har jeg skrevet et indlæg om emnet her 🙂

Nye kostråd

7. januar kom der nye officielle kostråd fra fødevarestyrelsen. De nye kostråd har klima som hoved fokus, hvilket helt overordnet betyder at det anbefales at spise planterigt, skære ned på kødet og skruer op for indtaget af bælgfrugter samt fuldkorn – hvilket bestemt heller ikke er skidt for vores sundhed.

Den vegetariske madplan ligger tæt op af de nye kostråd, hvilket vil sige at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove), bælgfrugter samt magre mejeriprodukter i retterne. Selvfølgelig springes kostrådet omkring indtaget af fisk over, da vegetarer normalt ikke spiser fisk. Kødet er selvfølgelig også skåret helt ud af planen, men det er også meget godt i tråd med de nye anbefaling om at skære ned på kødet.
Med hensyn til grøntsagerne, er det vigtigt at man selv supplerer op i løbet af dagen, for at få det anbefalede. Madplanen indeholder en del grønt, men voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂

Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager  Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fås i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkeder som f.eks. Superbrugsen, Føtex eller lign.


Læs evt. min vejledning til mine madplaner inden du går igang.

Rigtig god fornøjelse med den vegetariske uge!

VEGETARISK MADPLAN

Mandag: Vegetarisk pastafad

Tirsdag: Chick free i sursødsauce med ris

Onsdag: Mac’n’cheese med blomkål og spinat

Torsdag: Indisk kartoffelcurry med nemme madbrød

Fredag: Vegetariske quesadillas med cremet bønnefyld og hjemmelavet salsasauce
(husk at bønnerne skal stå i blød i minimum 8-10 timer, og koges 1 time inden brug. Du kan med fordel lave en stor portion når du er igang og gemme på køl eller frys)

Lørdag: Vegetarburger med rødbedebøffer og ovnkartofler

Søndag: Hvid bønnesuppe med hvidløg og rosmarin samt ovnbagt bruschetta
(husk at bønnerne skal stå i blød i minimum 8-10 timer, og koges 1 time inden brug. Du kan med fordel lave en stor portion når du er igang og gemme på køl eller frys)

Indkøbsliste (Rema 1000)

Antal 4 personer

Ingredienser

Brød

  • 1 pk fuldkornsbaguettes, øko. 2 stk 7,95 kr
  • 1 pk fuldkornsburgerboller, Hatting 4 stk 10 kr (tilbud)
  • 1 pk fuldkornstortillas, 6 stk 11,95 kr

Frugt og grønt

  • 1 blomkål 12 kr
  • 1 broccoli 11 kr
  • 1 bk cherrytomater, 250 g 12 kr
  • 1 ps frisk spinat, 250 g 15 kr
  • 2 gulerødder, vej selv 2 kr
  • 1 iceberg 10 kr
  • 1,5 kg kartofler 15 kr
  • 0,5 kg pastinakker, vej-selv 6 kr
  • 1 pebermix 15 kr
  • 1 peberfrugt 5 kr
  • 1 porre 4,75 kr
  • 0,5 kg rødbeder, vej-selv 6 kr
  • 1 squash 5 kr
  • 2 tomater, vej-selv 5 kr

Frost

  • 1 ps hakket spinat, 900 g 10,95 kr

Køl

  • 4 brunchæg 12,95 kr
  • 1 cheasy fraiche 5%, 500 ml 12,95 kr
  • 1 ps cheasy mozzarella 13 %, 150 g 11,95 kr
  • 1 pk chick free (pipfri), naturli 180 g 29,95 kr
  • 1 pk gær 0,95 kr
  • 1 mild rød cheddar, (et hel stykke) 250 g 15,95 kr
  • 2 liter minimælk 2 x 8,95 kr = 18 kr
  • 1 oma madlavningsfløde 4%, 250 mL 5 kr (tilbud)

Kolonial

  • 1 ds ananas stykker, 340 g 8,50 kr
  • 1 ds flåede tomater 4,95 kr
  • 2 ps fuldkornspasta, 500 g 2 x 7,50 kr = 15 kr
  • 1 ds hakkede tomater 3 kr (tilbud)
  • 1 ps hvide bønner, tørrede 400 g 14,95 kr
  • 1 ds kokosmælk, 400 ML 5 kr (tilbud)
  • 1 ps parboiled ris, 1 kg 7,95 kr
  • 1 ps røde linser, tørrede 14,95 kr

Pris

347 kr

Basislager

Ingredienser

  • balsamico
  • citronsaft
  • fuldkornsmel
  • havregryn
  • hp-sauce el. worcestershire sauce
  • hvedemel
  • hvidløg
  • ketchup
  • løg
  • mayonnaise
  • muskatnød, stødt
  • olie
  • rasp
  • sennep gerne dijon
  • soyasauce
  • sukker

Krydderier

  • bouillonterning
  • chili el. cayennepeber
  • garam masala
  • hvidløgspulver
  • koriander
  • oregano
  • rosmarin
  • salt og peber
  • spidskommen
  • timian

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*