Grønkålssalat

Grønkålssalat med parmesan, citron og pinjekerner

En lækker salat til julebordet. Grønkålssalaten har en lækker frisk smag fra citron sammen med det salte fra parmesan – det er så lækkert 🙂 Salaten fungerer godt til and, medister, frikadeller og andet fed julemad 🙂

Print Recipe
Frisk grønkålssalat med citron, parmesan og pinjekerner
Region Salat
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Grønkålssalat
  • 200 g frisk grønkål skyllet og ribbet i små stykker
  • 50 g parmesan revet
  • 50 g pinjekerner kan erstattes med solsikkerkerner
Dressing
  • 1 øko citron skal og saft
  • 2 spsk olie raps eller oliven
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • peber
Region Salat
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Grønkålssalat
  • 200 g frisk grønkål skyllet og ribbet i små stykker
  • 50 g parmesan revet
  • 50 g pinjekerner kan erstattes med solsikkerkerner
Dressing
  • 1 øko citron skal og saft
  • 2 spsk olie raps eller oliven
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • peber
Instruktioner
  1. Grønkålen vaskes og ribbes i mindre stykker. Bland ingredienserne til dressingen og vend grønkålen sammen med dressingen.
  2. Lad grønkålenssalat trække et par timer på kål.
  3. Inden serveringen ristes pinjekerner på en varm pande uden olie et par minutter til de er gyldne.
  4. Drys grov stykker friskrevet parmesan og pinjekerne på grønkålssalaten og servér.
  5. Salaten er rigtig god til julens fede kødretter som frikadeller, medister og andesteg.
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*