Sunde juleboller

Sundere juleboller med fuldkorn

Her er opskriften på en omgang rigtig lækre juleboller med æble, kanel, chokolade/rosiner og hvid fuldkorns hvedemel. Bollerne er gode som de er eller med en klat smør 🙂

Sunde juleboller

9. december: Sundere juleboller med fuldkorn

4 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Bagværk, Jul
Antal 22 stk

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 3 dl minimælk
  • 1 æg
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids salt
  • 75 g rosiner, dadler (uden sten) el. mørk chokolade hakket
  • 50 g nødder
  • 1 stort æble
  • 300 g hvid hvedemel (fuldkorn)
  • ca. 300 g hvedemel

Pensling

  • 1 æg

Sådan gør du
 

  • Lun mælken indtil at den er håndvarm. Opløs gæren i mælken.
  • Tilsæt æg, olie, honning, kardemomme, kanel, salt, hakkede rosiner/dadler/chokolade, nødder og revet æble, og bland det rundt. Tilsæt hvid hvedemel og tilsæt herefter det almindelig hvedemel lidt af gangen indtil dejen er fast og kun let klistret.
  • Ælt dejen godt igennem og stil dejen til hævning et lunt sted i 40-50 minutter .
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15-20 minutter.
  • Pensel bollerne med pisket æg og bag dem midt ovnen i ca. 15 minutter.
  • Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*