Her er opskriften på en omgang rigtig lækre juleboller med æble, kanel, chokolade/rosiner og hvid fuldkorns hvedemel. Bollerne er gode som de er eller med en klat smør 🙂
9. december: Sundere juleboller med fuldkorn
Antal
22
stkForberedelsestid
15
minutesTilberedningstid
20
minutesHævetid
1
hourFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
50 g gær
3 dl minimælk
1 æg
1 spsk smagsneutral olie f.eks rapsolie
2 spsk honning
1 tsk kardemomme stødt
1 tsk kanel
1 knivspids salt
75 g rosiner, dadler (uden sten) el. mørk chokolade hakket
50 g nødder f.eks. hasselnøddder eller valnødder
1 stort æble revet
300 g hvid hvedemel (fuldkorn)
ca. 300 g hvedemel
- Pensling
1 æg
Sådan gør du
- Lun mælken indtil at den er håndvarm. Opløs gæren i mælken.
- Tilsæt æg, olie, honning, kardemomme, kanel, salt, hakkede rosiner/dadler/chokolade, nødder og revet æble, og bland det rundt. Tilsæt hvid hvedemel og tilsæt herefter det almindelig hvedemel lidt af gangen indtil dejen er fast og kun let klistret.
- Ælt dejen godt igennem og stil dejen til hævning et lunt sted i 40-50 minutter .
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15-20 minutter.
- Pensel bollerne med pisket æg og bag dem midt ovnen i ca. 15 minutter.
- Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.