Sunde juleboller

Sundere juleboller med fuldkorn

Her er opskriften på en omgang rigtig lækre juleboller med æble, kanel, chokolade/rosiner og hvid fuldkorns hvedemel. Bollerne er gode som de er eller med en klat smør 🙂

9. december: Sundere juleboller med fuldkorn

4 from 1 stem
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Jul, Bagværk
Antal

22

stk
Forberedelsestid

15

minutter
Tilberedningstid

20

minutter
Hævetid

1

time 
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 50 g 50 gær

  • 3 dl 3 minimælk

  • 1 1 æg

  • 1 spsk 1 smagsneutral olie f.eks rapsolie

  • 2 spsk 2 honning

  • 1 tsk 1 kardemomme stødt

  • 1 tsk 1 kanel

  • 1 knivspids 1 salt

  • 75 g 75 rosiner, dadler (uden sten) el. mørk chokolade hakket

  • 50 g 50 nødder f.eks. hasselnøddder eller valnødder

  • 1 stort 1 æble revet

  • 300 g 300 hvid hvedemel (fuldkorn)

  • ca. 300 g ca. 300 hvedemel

  • Pensling
  • 1 1 æg

Sådan gør du

  • Lun mælken indtil at den er håndvarm. Opløs gæren i mælken.
  • Tilsæt æg, olie, honning, kardemomme, kanel, salt, hakkede rosiner/dadler/chokolade, nødder og revet æble, og bland det rundt. Tilsæt hvid hvedemel og tilsæt herefter det almindelig hvedemel lidt af gangen indtil dejen er fast og kun let klistret.
  • Ælt dejen godt igennem og stil dejen til hævning et lunt sted i 40-50 minutter .
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15-20 minutter.
  • Pensel bollerne med pisket æg og bag dem midt ovnen i ca. 15 minutter.
  • Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*