helstegt kylling

Helstegt kylling med sauce, kartofler og grønt

Det her en rigtig lørdagsret; sprød kylling, god sauce og masser af nostalgi – det er lige som det skal være 🙂 Og så er den samtidig nem og passer sig selv, så man ikke skal bruge hele sin lørdag i køkkenet. Velbekomme!

kylling

Helstegt kylling med sauce, kartofler og grønt

5 fra 7 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 hel kylling
  • 1 kg kartofler
  • 500 g gulerødder
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • 1 alm. løg
  • 3 dl vand
  • 1-2 laurbærblade
  • olie
  • kulør
  • salt og peber
  • 1 gl agurkesalat u. sukker

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.

Sauce

  • Skær vingespidserne og overskydende fedt ved halsen af . Læg kyllingestykkerne i en lille gryde sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
  • Si kylling, løg og laurbær fra kyllingesaucen. Lad den koge lidt ind, tilsæt madlavningsfløde og saucekulør. Smag til med salt og peber. Jævn evt. efter behov.

Kylling

  • Smør kyllingen godt ind i olie både ind- og udvendig, og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
  • Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 60 min.

Tilbehør

  • Skræl og kog kartofler og gulerødder møre i let saltet vand ca. 15-20 minutter.
  • Server kyllingen med sauce, kartofler, gulerødder og agurkesalat.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

4 Comments

  1. Tak for dine gode madplaner! Når du angiver ovn-temeperatur i dine opskrifter, er det så på over-under varme eller varmluftsovn?

  2. Henrik Stephansen

    Almindelig ovn
    Hvad betyder det?
    Varmluftovn?

5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*