Det her en rigtig lørdagsret; sprød kylling, god sauce og masser af nostalgi – det er lige som det skal være Og så er den samtidig nem og passer sig selv, så man ikke skal bruge hele sin lørdag i køkkenet. Velbekomme!
Helstegt kylling med sauce, kartofler og grønt
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 1 kg kartofler
- 500 g gulerødder
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- 1 alm. løg
- 3 dl vand
- 1-2 laurbærblade
- olie
- kulør
- salt og peber
- 1 gl agurkesalat u. sukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
Sauce
- Skær vingespidserne og overskydende fedt ved halsen af . Læg kyllingestykkerne i en lille gryde sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
- Si kylling, løg og laurbær fra kyllingesaucen. Lad den koge lidt ind, tilsæt madlavningsfløde og saucekulør. Smag til med salt og peber. Jævn evt. efter behov.
Kylling
- Smør kyllingen godt ind i olie både ind- og udvendig, og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
- Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 60 min.
Tilbehør
- Skræl og kog kartofler og gulerødder møre i let saltet vand ca. 15-20 minutter.
- Server kyllingen med sauce, kartofler, gulerødder og agurkesalat.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Tak for dine gode madplaner! Når du angiver ovn-temeperatur i dine opskrifter, er det så på over-under varme eller varmluftsovn?
Hvis andet ikke er angivet, er det altid almindelig ovn 🙂
Almindelig ovn
Hvad betyder det?
Varmluftovn?
Almindelig ovn er over/under varme – en hurtig googling havde givet dig svaret 😉