Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
Sauce
Skær vingespidserne og overskydende fedt ved halsen af . Læg kyllingestykkerne i en lille gryde sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
Si kylling, løg og laurbær fra kyllingesaucen. Lad den koge lidt ind, tilsæt madlavningsfløde og saucekulør. Smag til med salt og peber. Jævn evt. efter behov.
Kylling
Smør kyllingen godt ind i olie både ind- og udvendig, og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 60 min.
Tilbehør
Skræl og kog kartofler og gulerødder møre i let saltet vand ca. 15-20 minutter.
Server kyllingen med sauce, kartofler, gulerødder og agurkesalat.
Jeg hedder Britt, er uddannet indenfor ernæring og sundhed, og står bag bloggen “Sund på budget”. Her deler jeg billige og sunde madplaner der lever op til de danske kostråd. I mit arbejde møder jeg tit den påstand, at det er dyrt at leve sundt og man skal købe alle mulige specialvarer. Denne myte har jeg gjort til min mission at modbevise her på bloggen, ved at komme med inspiration til lækker, sund og billig mad.
Tak for dine gode madplaner! Når du angiver ovn-temeperatur i dine opskrifter, er det så på over-under varme eller varmluftsovn?
Hvis andet ikke er angivet, er det altid almindelig ovn 🙂
Almindelig ovn
Hvad betyder det?
Varmluftovn?
Almindelig ovn er over/under varme – en hurtig googling havde givet dig svaret 😉