Rajma – vegetarisk curry med kidneybønner

Print Recipe
Rajma - vegetarisk curry med kidneybønner
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 ds kidneybønner
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk ingefær, stødt eller frisk hvis du har
  • 2 tsk garam masala
  • stødt chili efter smag
  • salt retten skal have en del salt
  • peber
  • olie til stegning
  • evt. en stang kanel hvis du har
  • 300 g ris
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 ds kidneybønner
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk ingefær, stødt eller frisk hvis du har
  • 2 tsk garam masala
  • stødt chili efter smag
  • salt retten skal have en del salt
  • peber
  • olie til stegning
  • evt. en stang kanel hvis du har
  • 300 g ris
Instruktioner
  1. Hæld væden fra bønnerne og skyl dem grundigt.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Varm 2 spsk olie i en gryde og svits løgene klare, og tilsæt derefter hvidløg og alle krydderierne (ungtagen kanelstangen). Lad det svitse 1 minut.
  3. Tilsæt bønner, hakkede tomater og vand - og evt. en stang kanel. Lad retten simre i 15 minutter - gerne længere hvis du har tid. Jo længere tid retten får lov at koge ind, jo bedre smager den. Du kan evt. tilsætte mere vand undervejs.
  4. Kog risen som anvist på posen.
  5. Smag til med salt og peber, og server med ris.
Recipe Notes

Pris pr person: 5-6 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*