I dag skal vi have en god gammel klassiker, pariserbøf, i en ny og sundere version med en super lækker rødbederåkost 🙂 Kapers og peberrod er ikke en del af opskriften/indkøbslisten, så hvis det er noget du gerne vil have til, så husk selv at købe det med.
Sund pariserbøf med spejlæg og rødbederåkost
Ingredienser
Pariserbøf
- 400 g hakket oksekød 3-6%
- 4 skiver fuldkornstoast
- 4 æg
- 2 spsk ketchup
- 1 tsk sennep
- 1 alm. løg
- evt. revet peberrod hvis du har
- salt og peber
- olie til stegning
Rødbederåkost
- 200 g rødbeder
- 300 g knoldselleri
- 2 æbler
- 1,5 dl fraiche 5%
- 1 spsk mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- 0,5 tsk sukker
- salt
Sådan gør du
Rødbederåkost
- Skræl og riv rødbeder, æbler samt selleri til råkost. Rør en dressing af fraiche, mayo, citronsaft, sukker og salt.
- Vend råkosten i dressingen og smag til med salt. Lad rødbederåkosten trækker i køleskabet indtil den skal bruges.
Pariserbøf
- Skræl og hak løget i fine tern.
- Rør oksefarsen med ketchup og sennep, og form 4 bøffer. Krydr med salt og peber.
- Steg bøfferne i lidt olie på en pande. Hold bøfferne varme i lidt stanniol imens du steg spejlæg og rister toast.
- Rist toastbrødet gyldent og sprødt på brødristeren. Slå æggene ud på panden til spejlæg og steg dem på panden. Krydr med salt og peber.
- Placer toastbrødet på en tallerken og top med, først bøf, og dernæst spejlæg. Server pariserbøfen med rå løg i tern samt rødbederåkost.
Pingback: Sund madplan uge 10 - Sund på budget
Hej forstår ikke med de rå løg. Skal de i farsen???? Læser det som om at man skal servere dem ved siden af.
Traditionel pariserbøf serveres med rå løg på toppen.
Toppet med kapers og peberrod smager det virkelig skønt. Er vild med rødbederåkostsalaten
Det ser ud til at være en rigtig god uge – super madplan! 🙂
Der står hakket oksekød 3-6% i opskriften til pariserbøf, men 8.-12% på indkøbssedlen. Er det ikke en fejl? 🙂