Hawaii kotelet

Hawaii koteletter i fad

Hawaii koteletter er en lidt anderledes måde at få fadkoteletter på, men mindst lige så lækker som den traditionelle, hvis du spørger mig 😉 Husk at gemme ananasjuicen fra ringene til saucen – det giver en fantastisk god sauce 😛

hawaii kotelet

Hawaii koteletter i fad

4 fra 14 stemmer
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Hawaii koteletter i fad

  • 500 g koteletter
  • 1 bk champignoner i skiver
  • 2 alm. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk karry
  • 1 ds ananas i ringe inkl. saft/juice
  • 1,5 dl ananassaft fra dåsen
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 400 ml kokosmælk
  • salt og peber
  • 1 spsk olie til stegning
  • evt. mel og vand til jævning

Tilbehør

  • 300 g ris eller grov bulgur
  • 300 g ærter eller andet grønt

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Champignoner vaskes rene for jord og skæres i skiver. Skræl løg og skær i halve skiver. Skræl hvidløget.
  • Opvarm olie på en pande. Drys koteletterne med lidt karry og brun dem kort af på panden på begge sider. Kom koteletterne over i et ildfast fad.
  • Rist champignonerne gyldne og hæld over koteletterne. Svits løg og presset hvidløg kort og hæld over koteletterne.
  • Rist 2 spsk karry af i et lille minutstid.
  • Tilsæt ananassaft, vand og bouillon, og bring det i kog. Tilsæt kokosmælk og giv saucen et opkog. Jævn saucen med lidt mel og vand, og smag den til med salt og peber.
  • Hæld saucen over koteletterne og top med ananasringe. Stil fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Server med kogte ris eller grov bulgur samt ærter.
  • Tip! Retten kan også laves med kyllingebryst, hvis man mere er til det.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.

3 Comments

  1. Hej, hvilken slags bouillonterning bruger du? Grøntsags eller gris?

    • Britt // Sund på budget

      Kommer lidt an på hvad jeg har 🙂 Jeg kan finde på at bruge både kylling, gris eller grøntsags 🙂

  2. To små og to voksne og den kunne vi godt lide

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*