One pot pasta kommer i mange afskygninger, og med god grund, det er virkelig lækker og nem aftensmad. Denne cajun chicken udgave er nok min absolut største one pot favorit, og er som en pastaret skal være – cremet og let krydret 🙂 Den kan også laves med store rejer i stedet for kylling.
One pot cajun chicken pasta
Ingredienser
Cajun krydderiblanding
- 2 tsk paprika (gerne røget)
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 0,5 tsk stødt løgpulver
- 0,5 tsk hvidløgspulver (kan erstattes med mere løgpulver)
- 0,5 tsk cayennepeber (eller chilipulver)
- 0,25 tsk peber
- 0,5 tsk salt
Cajun chicken pasta
- 1 spsk olie
- 1 portion cajun krydderiblanding
- 350-400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
- 2 alm løg
- 300 g fuldkornspasta el. spaghetti
- 1 ds hakkede tomater
- 1 peberfrugt
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning
- 100 g neutral smørost el. hvidløg
- salt og peber
Sådan gør du
- Bland krydderne til cajunblandingen. Skær kyllingen i mundrette stykker og vend den sammen med cajun krydderi og 1 spsk olie. Lad kyllingen trække i køleskabet imens du gør de andre ingredienser klar (eller hvis du har god tid 1-2 timer).
- Hak løg og peberfrugt i tern.
- Opvarm 1 spsk olie i en stor gryde og tilsæt kyllingestykkerne. Lad dem svitse til stykkerne har taget farve – de skal ikke gennemsteges. Tilsæt løg og lad det svitse med til de klare.
- Tilsæt hakkede tomater, peberfrugt, vand, pasta og bouillonterning og lad retten simre til pastaen er kogt færdig (ca. 12-14 minutter). Rør i retten undervejs så den ikke brænder på.
- Når pastaen er færdig, tilføjes smørost som røres ud i retten.
- Smag til med salt og peber, og evt. mere cajun krydderi.
Hej , hvilken cajun blanding du bruger til din one pot cajun chicken pasta? Og hvor meget er en portion? Tsk , spsk eller noget andet ?
Du skal selv blande den, det står øverst i ingredienslisten 😉
Hej. Hvis jeg bruger rejer, hvornår skal de så i retten?
Lige som kyllingen 🙂
Hej
Skal pastaen koges for sig selv eller bare med i retten?
Den skal koges med 🙂
Hold op hvor er den god. Den ryger vist lige ind på top 3.
Årh hvor fedt, mange tak 😀
Du skriver at retten er fryseegnet. Jeg troede ikke, man kunne fryse pasta, men det er måske ikke noget problem?
Jeg har i hvert fald ingen problemer med det 🙂 Du kan jo også købe frosne pastaretter:)
Hejsa
Allerførst tak for en rigtig god side. Måske et fjollet spørgsmål. Men når der står 300 gr fuldkorns spagetti er det så 300 gr tørret pasta der skal koges eller pasta som allerede er kogt?
Tak for den opskrift. Skøøøn ret! Og jeg glemte endda flødeosten
Hvis man gerne vil have grønt til fx salat. Hvor meget ?