One pot cajun chicken pasta

One pot pasta kommer i mange afskygninger, og med god grund, det er virkelig lækker og nem aftensmad. Denne cajun chicken udgave er nok min absolut største one pot favorit, og er som en pastaret skal være – cremet og let krydret 🙂 Den kan også laves med store rejer i stedet for kylling.

One pot cajun chicken pasta

4 from 3 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Cajun, Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

10

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Cajun krydderiblanding
  • 2 tsk paprika (gerne røget)

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk timian

  • 0,5 tsk stødt løgpulver

  • 0,5 tsk hvidløgspulver (kan erstattes med mere løgpulver)

  • 0,5 tsk cayennepeber (eller chilipulver)

  • 0,25 tsk peber

  • 0,5 tsk salt

  • Cajun chicken pasta
  • 2 spsk olie

  • 1 portion cajun krydderiblanding

  • 350-450 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet

  • 2 alm løg

  • 300 g fuldkornspasta el. spaghetti

  • 1 ds hakkede tomater

  • 1 peberfrugt

  • 4 dl vand

  • 1 bouillonterning kylling eller grøntsag

  • 100 g neutral smørost (philadelphia eller buko)

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Bland krydderne til cajunblandingen.
    Skær kyllingen i mundrette stykker og vend den sammen med cajun krydderi og 1 spsk olie. Lad kyllingen trække i køleskabet imens du gør de andre ingredienser klar (eller hvis du har god tid 1-2 timer).
  • Hak løg og peberfrugt i tern.
  • Opvarm 1 spsk olie i en stor gryde og tilsæt kyllingestykkerne. Lad dem svitse til stykkerne har taget farve – de skal ikke gennemsteges. Tilsæt løg og lad det svitse med til de klare.
  • Tilsæt hakkede tomater, peberfrugt, vand, pasta og bouillonterning og lad retten simre til pastaen er kogt færdig (ca. 12-14 minutter). Rør i retten undervejs så den ikke brænder på.
  • Når pastaen er færdig, tilføjes smørost som røres ud i retten.
  • Smag til med salt og peber, og evt. mere cajun krydderi.

9 Comments

  1. Hej , hvilken cajun blanding du bruger til din one pot cajun chicken pasta? Og hvor meget er en portion? Tsk , spsk eller noget andet ?

  2. Hej
    Skal pastaen koges for sig selv eller bare med i retten?

  3. Marc Vincent Klitgaard

    Hold op hvor er den god. Den ryger vist lige ind på top 3.

  4. Frederikke

    Du skriver at retten er fryseegnet. Jeg troede ikke, man kunne fryse pasta, men det er måske ikke noget problem?

    • Britt // Sund på budget

      Jeg har i hvert fald ingen problemer med det 🙂 Du kan jo også købe frosne pastaretter:)

  5. Hejsa

    Allerførst tak for en rigtig god side. Måske et fjollet spørgsmål. Men når der står 300 gr fuldkorns spagetti er det så 300 gr tørret pasta der skal koges eller pasta som allerede er kogt?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*