Hollandaise er en af de klassiske saucer, der virkelig kan løfte en ret – især når vi snakker eggs benedict, dampet asparges eller stegt laks. Men den traditionelle version består næsten kun af smør, og det gør den ikke ligefrem til hverdagskost, hvis man gerne vil spare lidt på kalorierne.
Derfor har jeg udviklet en lettere version af den klassiske hollandaise, som stadig er cremet, syrlig og lækker – men lavet med fraiche i stedet for store mængder smør. Den er perfekt til dig, der gerne vil nyde en luksuriøs brunch eller et lækkert tilbehør til aftensmaden, uden at det vælter hele kaloriebudgettet.
Den tager kun få minutter at lave, og du har garanteret de fleste ingredienser i køleskabet allerede 🙌
Tips og serveringsforslag:
- Brug saucen til eggs benedict med spinat og pocheret æg
- Servér den til dampet asparges eller grøntsagsfritter
- Brug den som sundere dip til ovnbagte kartofler eller blomkålsbuketter
- Tilføj et nip cayennepeber eller frisk estragon for variation i smagen

Kalorielet og nem hollandaise
Ingredienser
- 1 æggeblomme
- 1 dl græsk yoghurt 2% eller creme fraiche 5%
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk citronsaft
- lidt salt
Sådan gør du
- Pisk æggeblommen med salt, sennep og citronsaft over vandbad, til det bliver lidt tykt, og rør derefter yoghurt eller creme fraiche i. (pas på med citronsaften, da der også kommer syre fra yoghurt/fraiche – du kan altid komme mere citron i)
- Smag til. Det bliver ikke som helt ægte hollandaise, men det giver den rigtige syrlige, cremede vibe.

