blomkålssalat

Kikærtefrikadeller med cremet blomkålssalat

En vegetarret der smager lidt af sol og sommer, og som også fungerer rigtig godt i madpakken dagen derpå.

blomkålssalat

Kikærtefrikadeller med cremet blomkålssalat

4.25 fra 4 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Blomkålssalat

  • 1 blomkålshoved
  • 1 bundt radiser
  • 1 potte purløg el. persille
  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • evt 4-5 drueagurker/pickles i fine tern

Kikærtefrikadeller

  • 2 ds kikærter
  • 2 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 dl mælk eller vand
  • 1 spsk mel
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1,5 tsk salt
  • peber
  • 1 spsk olie til stegning
  • evt. lidt stødt chili hvis du kan lide dem spicy

Sådan gør du
 

Blomkålssalat

  • Vask og del blomkålen i små mundrette buketter. Radiserne/forårsløgene vaskes, toppen skæres af og resten af radisen skæres i tynde skiver.
  • Bring letsaltet vand i kog i en gryde, og kog blomkålsbuketterne 5-7 minutter – de skal stadig have en del bid. Køl blomkålen helt.
  • Bland resten finthakket purløg/persille, fraiche, mayo, sennep, sukker, salt og peber til en dressing. Har du en rest drueagurker eller lignende i køleskabet, kan du hakker 4-5 stykker og komme i dressingen – det smager super godt.
  • Vend den afkølede blomkål sammen med radiser og dressing. Stil på køl indtil den skal bruges.

Kikærtefrikadeller

  • Hak/blend de afdryppede kikærter i en minihakker, foodprocessor eller blender.
  • Kom de øvrige ingredienser i og bland det godt sammen. Form 16-20 flade frikadeller og gennemsteg dem i olie på en pande ved middelvarme. Pas på at du ikke laver frikadellerne for store, da de vil gå i stykker på panden.
  • Server frikadeller sammen med blomkålssalaten.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Mille Angelina Sommer

    Smager super lækkert! Krydrede min dunser godt med chili Tusind tak for en lækker opskrift

  2. Christina Nisted

    Vi er generelt vilde med vegetariske deller, men denne variant har vi endnu ikke knækket koden på, de bliver altid tørre og smuldrende.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*