lasagne fad

Grøn vegetarlasagne

En lækker grøn vegetarlasagne med ristede champignon og cremet spinatsauce 😛

Grøn vegetarlasagne

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar, Lasagne
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 bk champignon

  • 2 gulerødder

  • 2 porrer

  • 150 g revet mozzarella max 15% (du kan også bruge emmentaler eller Rav ost for en mere markant ostesmag)

  • salt og peber

  • 12 fuldkornslasagneplader

  • Bechamelsauce
  • 5 dl minimælk

  • 2,5 spsk hvedemel

  • 1 spsk olie

  • 1 tsk salt

  • peber

  • 1 tsk muskatnød stødt

  • 450 g hakket spinat optøet

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Vask champignonerne grundigt, skær dem i skiver og rist dem på panden i en lille smule olie til væsken er fordampet og champignoner er blevet gyldne. Stil dem til side.
  • Bechamelsauce
  • Ryst hvedemelet ud i 1 dl kold mælk i en mel jævner. Bring resten af mælken og olie i kog i en gryde under omrøring.
  • Tilsæt meljævningen under omrøring. Kog sovsen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med 1 tsk. salt og peber og muskatnød.
  • Optø spinaten, vrid vandet fra og bland spinaten i bechamelsaucen.
  • Grøn vegetarlasagne
  • Skræl gulerødderne og riv dem fint. Rens porrerne, skær toppen af og skær resten af porren i skiver. Bland grøntsagerne med bechamelsaucen.
  • Fordel skiftevis ristet champignon og spinatblandingen mellem lasagneplader i et ildfast fad i lag. Start med spinatblandingen, derefter lidt champignon, plader osv. Slut med et lag spinatblanding.
  • Drys lasagnen med revet ost.
  • Bag lasagnen i ca. 40 minutter i ovnen til pladerne er møre.

One Comment

  1. Hejsa, det ser lækkert ud. Men du skriver “spinatblandingen” under “Sådan gør du” – mener du bechamelsaucen i stedet for?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*