Pulled pork

Pulled pork med bagte rodfrugter, grønt samt rødvinssauce

Dagens ret er en lækker omgang pulled pork. Man skal være opmærksom på at kødet skal have lang tid i ovnen, og kommes i ovnen fra morgenstunden. Udover det, kræver retten minimal arbejdsindsats. Derudover laves der dobbelt portion kød, med den tanke at resten bruges dagen efter i enten burger, pita eller wraps 🙂

Pulled pork

Pulled pork med bagte rodfrugter, grønt samt rødvinssauce

4.67 fra 3 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 timer
Ret Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg nakkefilet
  • 1 knoldselleri
  • 250 g pastinak el. persillerødder
  • 4 gulerødder
  • 2 alm. løg
  • 450 g haricots verts
  • 1 spsk olie
  • timian
  • 1 kt rødvinssauce
  • salt og peber

Marinade til pulled pork

  • 1 spsk olie
  • 4 spsk ketchup
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk chili
  • peber

Sådan gør du
 

Pulled pork

  • Tænd ovnen på 120 grader.
  • Bland ingredienserne til marinaden. Dup nakkefileten tørt og kom den i et ildfast fad.
  • Fordel marinaden ud over kødet, og læg et stykke bagepapir hen over og ned over siderne på kødet.
  • Dæk fadet og kødet med sølvpapir.
  • Steg nakkefileten i ovnen i ca. 10 timer (eller længere).
  • Tag kødet ud, og mærk, om det falder fra hinanden, når du trækker i det med en gaffel. Hvis det ikke mørt, giv det en time mere. Der er stor forskel på ovne og derfor kan stegetiden også variere.
  • Når nakkefileten er færdig trækkes kødet fra hinanden med to gafler.

Tilbehør

  • Skræl rodfrugter og løg, og skær dem i grove stykker. Vend rodfrugter, løg og haricots verts med olie og krydderier, og fordel på en bageplade med bagepapir.
  • Når nakkefileten har fået 4 timer kommes grøntsagerne i ovnen – grøntsagerne skal have ca. 6 timer ved 120 grader til de er møre. Mangler de lidt når kødet er færdig, tag da kødet ud og lad det trække, og give grøntsagerne 15 minutter ved 200 grader varmluft.
  • Saucen varmes som anvist på pakken. Sérver halvdelen af kødet med grøntsager og rødvinssauce. Gem resten af kødet til dagen efter.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

7 Comments

  1. Første gang jeg prøver at lave pulled pork helt fra bunden, men det var jo super nemt! Resultatet blev rigtig lækkert og det er bestemt kkke sidste gang!

  2. Hej Britt
    Her på lørdag når jeg skal lave pulled pork kan jeg så godt bare smide den i min stegeso også undgå at bruge sølvpapir og bagepapir

  3. Hej Britt.
    Skal den stå midt i ovnen?
    Med venlig hilsen Anita.

    • Britt // Sund på budget

      Ja det er meget passende 🙂 Alle ovne er dog forskellige, så husk altid at justere efter hvordan din ovn opfører sig 🙂

  4. Mega lækker opskrift! Det smagte super godt!
    Dog syntes vi der manglede noget mere til 🙂

  5. Anita Mølgaard Jensen

    Mit første forsøg på Pullede pork hvor var det lækkert og nemt! Det ser bestemt ikke sidste gang jeg laver det

4.67 from 3 votes (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*