Frisk grønkålssalat med citron, parmesan og pinjekerner

Print Recipe
Frisk grønkålssalat med citron, parmesan og pinjekerner
Region Salat
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Grønkålssalat
  • 200 g frisk grønkål skyllet og ribbet i små stykker
  • 50 g parmesan revet
  • 50 g pinjekerner kan erstattes med solsikkerkerner
Dressing
  • 1 øko citron skal og saft
  • 2 spsk olie raps eller oliven
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • peber
Region Salat
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Grønkålssalat
  • 200 g frisk grønkål skyllet og ribbet i små stykker
  • 50 g parmesan revet
  • 50 g pinjekerner kan erstattes med solsikkerkerner
Dressing
  • 1 øko citron skal og saft
  • 2 spsk olie raps eller oliven
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • peber
Instruktioner
  1. Grønkålen vaskes og ribbes i mindre stykker. Bland ingredienserne til dressingen og vend grønkålen sammen med dressingen.
  2. Lad grønkålenssalat trække et par timer på kål.
  3. Inden serveringen ristes pinjekerner på en varm pande uden olie et par minutter til de er gyldne.
  4. Drys grov stykker friskrevet parmesan og pinjekerne på grønkålssalaten og servér.
  5. Salaten er rigtig god til julens fede kødretter som frikadeller, medister og andesteg.
Del denne opskrift
 

Tabouleh

Print Recipe
Tabouleh
Region Salat
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 3 dl grov bulgur
  • 1 håndfuld persille
  • 1 løg
  • 250 g tomater
  • 1 agurk
  • 4 spsk olie gerne olivenolie
  • 5 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Region Salat
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 3 dl grov bulgur
  • 1 håndfuld persille
  • 1 løg
  • 250 g tomater
  • 1 agurk
  • 4 spsk olie gerne olivenolie
  • 5 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Kog bulguren som anvist på posen i letsaltet vand.
  2. Hak persille og løg fint.
  3. Skær tomater og agurk i fine tern.
  4. Bland en dressing af olie, citronsaft og hvidløg.
  5. Vend det hele sammen til en salat og smag til med salt og peber.
  6. Lad gerne salaten trække i 30 minutter i køleskabet inden servering.
Del denne opskrift
 

Varm kartoffelsalat m. hvide bønner, bacon og asparges

Print Recipe
Varm kartoffelsalat m. hvide bønner, bacon og asparges
Region Salat, Svinekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 200 g hvide bønner, tørrede
  • 0,5 kg kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 0,5 spidskål eller hvidkål
  • 1 pk bacon i tern
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie eller smør
  • salt og peber
  • evt. rugbrød
Region Salat, Svinekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 200 g hvide bønner, tørrede
  • 0,5 kg kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 0,5 spidskål eller hvidkål
  • 1 pk bacon i tern
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie eller smør
  • salt og peber
  • evt. rugbrød
Instruktioner
  1. De hvide bønner stilles i blød i minimum 10-12 timer (f.eks. natten over). Kog herefter bønnerne i 60 minutter og hæld vandet fra. Alternativt kan du købe bønner på dåse, de er klar til brug, men også noget dyrere (og de fåes ikke i rema).
  2. Skræl eller skrab kartoflerne, og skær dem i grove mundrette tern. Kog dem i letsaltet vand i de er møre. De må gerne have lidt bid, da de også skal steges på panden.
  3. Skyl aspargesene og knæk den nedeste del af og smid ud. Skær aspargesen i mindre stykker.
  4. Spidskålen snittes fint, og løgene skæres i halve ringe.
  5. Rist bacon sprødt på en stor pand og tag det til side.
  6. Kom kartofler og spidskål på panden og rist det gyldent. Tilføj evt. en lille smule fedtstof, hvis der ikke er nok fra baconternene.
  7. Tilføj de kogte hvide bønner, løg, presset hvidløg og asparges, og lad det svitse med nogle minutter.
  8. Bland det ristede bacon i kartoffelsalaten, og krydr godt med salt og peber.
  9. Servéres straks, evt. med lidt rugbrød eller fuldkornsbrød.
Del denne opskrift
 

Rødkålsalat

Print Recipe
Rødkålsalat
Region Salat, Vegetarisk
Forberedelses tid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 0,5 rødkålshoved fintsnittet
  • 2 æbler i tern
  • 2 appelsiner i tern
  • 2 spsk olie smagsneutral f..eks rapsolie
  • 3 spsk citronsaft
  • gerne en håndfuld hakkede valnødder
  • evt. et lille drys stødt nellieker hvis du har.
Region Salat, Vegetarisk
Forberedelses tid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 0,5 rødkålshoved fintsnittet
  • 2 æbler i tern
  • 2 appelsiner i tern
  • 2 spsk olie smagsneutral f..eks rapsolie
  • 3 spsk citronsaft
  • gerne en håndfuld hakkede valnødder
  • evt. et lille drys stødt nellieker hvis du har.
Instruktioner
  1. Rødkålen snittes fint. Appelsiner skrælles. Skær æbler og appelsiner i grove tern.
  2. Rør olie og citronsaft sammen, og vend rødkål, frugt og dressing sammen i en skål. Drys evt. med stødt nellieker og hakkede valnødder. Stil salaten på køl til den skal spises.
Del denne opskrift