Varm kartoffelsalat m. hvide bønner, bacon og asparges

Print Recipe
Varm kartoffelsalat m. hvide bønner, bacon og asparges
Region Salat, Svinekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 200 g hvide bønner, tørrede
  • 0,5 kg kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 0,5 spidskål eller hvidkål
  • 1 pk bacon i tern
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie eller smør
  • salt og peber
  • evt. rugbrød
Region Salat, Svinekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 200 g hvide bønner, tørrede
  • 0,5 kg kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 0,5 spidskål eller hvidkål
  • 1 pk bacon i tern
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie eller smør
  • salt og peber
  • evt. rugbrød
Instruktioner
  1. De hvide bønner stilles i blød i minimum 10-12 timer (f.eks. natten over). Kog herefter bønnerne i 60 minutter og hæld vandet fra. Alternativt kan du købe bønner på dåse, de er klar til brug, men også noget dyrere (og de fåes ikke i rema).
  2. Skræl eller skrab kartoflerne, og skær dem i grove mundrette tern. Kog dem i letsaltet vand i de er møre. De må gerne have lidt bid, da de også skal steges på panden.
  3. Skyl aspargesene og knæk den nedeste del af og smid ud. Skær aspargesen i mindre stykker.
  4. Spidskålen snittes fint, og løgene skæres i halve ringe.
  5. Rist bacon sprødt på en stor pand og tag det til side.
  6. Kom kartofler og spidskål på panden og rist det gyldent. Tilføj evt. en lille smule fedtstof, hvis der ikke er nok fra baconternene.
  7. Tilføj de kogte hvide bønner, løg, presset hvidløg og asparges, og lad det svitse med nogle minutter.
  8. Bland det ristede bacon i kartoffelsalaten, og krydr godt med salt og peber.
  9. Servéres straks, evt. med lidt rugbrød eller fuldkornsbrød.
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*