Spicy mørbrad

Spicy svinemørbrad med nye kartofler, dip og majskolber 

En rigtig lækker ret der smager af sol og sommer. I opskriften laves mørbraden i ovnen, men både majs og kød kan også sagtens smides på grillen, hvis man har lyst til det 🙂

Spicy svinemørbrad med nye kartofler, dip og majskolber 

5 from 6 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Svinekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutter
Tilberedningstid

30

minutter
Fryseegnet

Delvis

Det skal du bruge

  • Spicy mørbrad
  • 500 g 500 svinemørbrad

  • 3 spsk 3 ketchup

  • 1 spsk 1 olie

  • 1 fed 1 hvidløg

  • 2 tsk 2 paprika

  • 0,5 tsk 0,5 chili stødt

  • 1 tsk 1 salt

  • peber

  • Tilbehør
  • 1 kg 1 kartofler gerne nye

  • 4 majskolber

  • Dip
  • 2,5 dl 2,5 cheasy fraiche 5%

  • 1 tsk 1 sennep

  • 1 fed 1 hvidløg

  • salt og peber

  • evt. en håndfuld persille eller purløg hvis du har

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Trim svinemørbraden for scener og lignende. Bland marinaden af ketchup, hvidløg, olie og krydderier, og pensl mørbraden med marinaden – lad det gerne trække hvis du har tid.
  • Svinemørbraden steges i ovnen i ca. 25 minutter, hvorefter den tages ud og pakkes ind i folie. Lad den gerne trække i op til 15 minutter.
  • Tilbehør
  • Rengør kartofler, og skræl/skrab evt. hvis det er nødvendigt. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er mører, ca. 20 minutter.
  • Kogte majskolber: Fjerne alt det grønne fra kolberne, og kog dem i letsaltet vand i 8-10 minutter. Majskolberne kan også laves i mikroovnen. Her putter du hele kolben ind med blade og det hele på og giver dem 3 minutter på fuld kraft. Bagefter skære du den brede ende af og fjerne nemt bladene – det er SÅ nemt. Krydr dem med salt.
  • Bland ingredienserne til dippen og stil på køl indtil den skal bruges.
  • Skær mørbraden i skiver, og server med kartofler, majskolber og dip.
  • Har du lyst kan mørbraden og majskolberne også smides på grillen.

One Comment

  1. Den saftigste mørbrad jeg har smagt, og jeg ærgrer mig over, jeg ikke har lavet den på denne måde før nu.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*