taco skaller

Taco skaller med krydret oksekød og tomatsalsa

Nemt og lækker mexicansk inspireret aftensmad 🙂 Man kan fylde meget forskelligt i taco skallerne, men her skal vi have dem oksekød, bønner og en lækker spicy tomatsalsa. Man kan også supplere op med avocado, revet cheddar, majs eller jalapenos hvis man er til den slags.

Taco skaller med krydret oksekød og tomatsalsa

4 from 11 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Oksekød, Mexicansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutter
Tilberedningstid

15

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Krydret oksekød
  • 400 g 400 hakket oksekød 3-7%

  • 1 ds 1 røde kidneybønner

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 1 løg 1 ,alm

  • 1 tsk 1 spidskommen

  • 1 spsk 1 paprika

  • 1 tsk 1 salt

  • 0,5 tsk 0,5 peber

  • evt. chili eller cayennepeber efter smag

  • olie til stegning

  • Tomatsalsa
  • 500 g 500 tomater

  • 1 1 peberfrugt

  • 2 2 rødløg el. løg

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 2 spsk 2 olie, smagsneutral gerne olivenolie

  • 1 spsk 1 balsamico

  • 1 tsk 1 sukker

  • 1 tsk 1 basilikum

  • chili efter smag

  • salt og peber

  • evt. en frisk dusk persille hvis du har

  • Tilbehør
  • 1 pk 1 taco skaller, 12 stk

Sådan gør du

  • Tomatsalsa
  • Vask og skær tomaterne og peberfrugten i små fine tern. Skræl løg og hvidløg, og hak dem fint.
  • Bland en dressing af olie, balsamico, sukker og krydderier.
  • Vend tomat, peberfrugt, løg og hvidløg sammen med dressingen. Smag salsaen til med salt og peber.
  • Lad gerne salsaen trække i køleskabet 30 minutter.
  • Krydret oksekød
  • Hak løg og hvidløg fint. Hæld vandet fra kidney bønnerne og skyl dem grundigt.
  • Opvarm lidt olie på panden og svits løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt oksekød og kidney bønner og brun kødet. Tilsæt krydderier og smag til med salt og peber.
  • Lun evt. tacoskallerne i ovnen, og servér dem med oksekød og tomatsalsa.

Noter

  • Tip! Man kan også servere majs, revet cheddar, guacamole, en klat creme fraiche eller jalapenos ved siden af som tilbehør.
  • Pris pr person: 15-16 kr

2 Comments

  1. Henrik Greve

    Kan man bruge noget andet end de kidnig bønner…. Kan ikke få ungerne til at spise dem….

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*