Nemt og lækker mexicansk inspireret aftensmad 🙂 Man kan fylde meget forskelligt i taco skallerne, men her skal vi have dem oksekød, bønner og en lækker spicy tomatsalsa. Man kan også supplere op med avocado, revet cheddar, majs eller jalapenos hvis man er til den slags.

Taco skaller med krydret oksekød og tomatsalsa
Ingredienser
Krydret oksekød
- 400 g hakket oksekød 3-7%
- 1 ds røde kidneybønner
- 2 fed hvidløg
- 1 alm løg
- 1 tsk spidskommen
- 1 spsk paprika
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk peber
- evt. chili eller cayennepeber efter smag
- 1 spsk olie til stegning
Tomatsalsa
- 500 g tomater
- 1 peberfrugt
- 2 rødløg el. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie, smagsneutral
- 1 spsk balsamico
- 1 tsk sukker
- 1 tsk basilikum
- chili efter smag
- salt og peber
- evt. en frisk dusk persille hvis du har
Tilbehør
- 1 pk taco skaller, 12 stk
Sådan gør du
Tomatsalsa
- Vask og skær tomaterne og peberfrugten i små fine tern. Skræl løg og hvidløg, og hak dem fint.
- Bland en dressing af olie, balsamico, sukker og krydderier.
- Vend tomat, peberfrugt, løg og hvidløg sammen med dressingen. Smag salsaen til med salt og peber.
- Lad gerne salsaen trække i køleskabet 30 minutter.
Krydret oksekød
- Hak løg og hvidløg fint. Hæld vandet fra kidney bønnerne og skyl dem grundigt.
- Opvarm lidt olie på panden og svits løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt oksekød og kidney bønner og brun kødet. Tilsæt krydderier og smag til med salt og peber.
- Lun evt. tacoskallerne i ovnen, og servér dem med oksekød og tomatsalsa.
Kan man bruge noget andet end de kidnig bønner…. Kan ikke få ungerne til at spise dem….
De kan erstattes med sorte bønner, kogte røde linser, peberfrugt eller helt undlades.