En rigtig lækker lakseroulade der kan bruges både på julefrokostbordet eller som forret til f.eks. nytårsmiddagen 🙂 Rouladen er ret nem at gå til og så smager den bare super lækkert.
Lakseroulade
Ingredienser
Wrap
- 3 æg
- 200 gram hakket spinat
- 1 dl fraiche 5%
- salt og peber
Laksemousse
- 200 gram flødeost
- 200 gram røget laks
- 1 spsk fraiche 5%
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk dild
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Æggene deles op i hvider og blommer.
- Spinaten tøes op og presses fri for væske.
- Æggeblommerne røres sammen med salt, peber, hakket spinat og en klat skyr eller creme fraiche.
- Æggehviderne piskes stive og vendes i ægge/spinat-massen.
- Smør æggemassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et ca. 1 cm. tykt lag.
- Bages ved 200 grader ovn i 12-15 min., eller indtil roulademassen er fast og gyldenbrun.
- Fyldet: laks, creme fraiche, flødeost, citronsaft og dild blendes til en jævn masse og smages til med salt og peber. Laksemoussen smøres ud over den afkølede spinatbund, der rulles sammen til en roulade og stiles i køleskabet et par timer.
- Spis!
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n