Jule dadelkugler

Jule dadelkugler

De her jule dadelkugler er super lækkert og sundere alternativ til traditionel julekonfekt. Selvom de lækre dadelkugler er fyldt med sundere alternativ, skal man ligesom med alt muligt andet, spise med måde 🙂

Som en sidebemærkning, er dadelkuglerne faktisk både laktosefri, glutenfri, vegansk og uden tilsat sukker (hvis man ikke dypper dem i chokolade) , så det er det sikre valg, hvis man skal have lidt juleguf med til et arrangement.

Jule dadelkugler

5 from 1 stem
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Dessert, Juleopskrifter
Portioner

25

stk
Forberedelsestid

35

minutter
Tilberedningstid

minutter
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Dadelkugler
  • 100 g 100 mandler

  • 3 spsk 3 kokosmel

  • 2 spsk 2 kakaopulver

  • 200 g 200 friske dadler uden sten

  • 1 1 appelsin, saften

  • 1,5 tsk 1,5 kanel

  • evt et skvæt vand

  • Drys/overtræk
  • f.eks. kakaopulver, kokosmel, smeltet chokolade, krymmel.

Sådan gør du

  • Blend mandler, kokosmel og kakaopulver fint.
  • Tilsæt dadler (husk at fjerne stenene), saft fra en appelsin samt kanel og blend det hele til en jævn masse (konsistensen kan justeres med lidt vand). Ønsker du kuglerne sødere, kan du tilsætte lidt honning eller sødemiddel.
  • Tril små mundrette kugler af dadelmassen og rul dem enten i kakao, kokosmel eller drys, eller dyb dem i smeltet chokolade.
  • Lad de færdige dadelkulger køle af i køleskabet i minimum 1 time.

2 Comments

  1. Har prøvet at putte en håndfuld rosiner, blødt op i evt cognac, i det var altså…uh også godt

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*