Denne uges vegetarret består af en lækker grøntsagstærte. Tærten laves med forårsløg, asparges og tomater, men du kan i princippet lave den med lige præcis de grøntsager du har lyst til eller som en måde at få brugt resterne i grøntsagsskuffen. Peberfrugt, porrer, squash, løg, broccoli, spinat, og blomkål er bare et lille udsnit af hvad jeg selv kunne finde på at komme i tærten 🙂
Grøntsagstærte
Ingredienser
Tærtedej
- 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
- 100 g havregryn
- 4 spsk hvedemel
- 2 spsk raps- eller olivenolie
- 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vand
Fyld
- 1 gr grønne asparges el. broccoli
- 250 g cherrytomater eller tomater
- 1 bundt forårsløg
- 5 æg
- 1,5 dl cheasy fraiche 5%
- 2 tsk basilikum
- salt og peber
Tilbehør
- 4 store gulerødder i stave
Sådan gør du
Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld
- Vask grøntsagerne. Skær tomaterne i mindre stykker, forårsløgene i tynde skiver og knæk det nederste stykke af aspargesene og skær resten i mindre stykker.
- Fordel grøntsager på den forbagte dej.
- Pisk æg og fraiche samt basilikum, salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
- Servér med grøntsagsstave eller salat.
Diameter på den tærteform du bruger kunne være nyttig viden. Min tærte form er 25 cm. Kan den bruges ???
Ville det være ok at bruge en færdigkøbt fersk grovtærtedej?
Den er jo slet ikke færdig bagt selv efter 30min .
Der kan være forskel på ovnen og hvor fugtigt et fyld du har i tærten, så bagetid er jo altid vejledende. ca. 30 min. plejer at være passende