Grøntsagstærte

Denne uges vegetarret består af en lækker grøntsagstærte. Tærten laves med forårsløg, asparges og tomater, men du kan i princippet lave den med lige præcis de grøntsager du har lyst til eller som en måde at få brugt resterne i grøntsagsskuffen. Peberfrugt, porrer, squash, løg, broccoli, spinat, og blomkål er bare et lille udsnit af hvad jeg selv kunne finde på at komme i tærten 🙂

Grøntsagstærte

5 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Vegetar, Tærte
Antal

4

personer
Forberedelsestid

25

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Tærtedej
  • 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel

  • 100 g havregryn

  • 4 spsk hvedemel

  • 2 spsk raps- eller olivenolie

  • 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel

  • 0,5 tsk salt

  • 1 dl vand

  • Fyld
  • 1 bundt asparges, grønne

  • 250 g cherrytomater eller tomater

  • 1 bundt forårsløg

  • 5 æg

  • 1,5 dl cheasy fraiche 5%

  • 2 tsk basilikum

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 4 store gulerødder i stave

Sådan gør du

  • Tærtedej
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  • Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter.
  • Fyld
  • Vask grøntsagerne. Skær tomaterne i mindre stykker, forårsløgene i tynde skiver og knæk det nederste stykke af aspargesene og skær resten i mindre stykker.
  • Fordel grøntsager på den forbagte dej.
  • Pisk æg og fraiche samt basilikum, salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
  • Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
  • Servér med grøntsagsstave eller salat.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*