kartoffelomelet

Æggekage med hvidkål, bacon og tomat

På ugens rugbrødsdag står den på klassisk æggekage med et tvist i form af hvidkål og løg. Det giver retten noget mere tyngde, smag og selvfølgelig lidt mere grønt på kontoen 😉

Æggekage med hvidkål, bacon og tomat

5 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Dansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

10

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 8 æg

  • 250 g hvidkål eller spidskål fintsnittet

  • 1 alm løg

  • 1,5 dl minimælk

  • 1 dl hvedemel

  • 1 tsk salt

  • 1 pk bacon i skiver

  • 250 g tomater almindelig el. cherry

  • rugbrød

Sådan gør du

  • Snit kålen fint. Kog kålen i lidt usaltet vand i ca. 5 min. og afdryp den i en sigte. Hak løget fint.
  • Pisk æg, mælk og mel sammen. Vend kål og løg i. Tilsæt salt og peber.
  • Steg bacon på en pande og læg det til side. Hæld æggemassen på panden med fedtstoffet fra bacon. Lad den stege ved svag varme under låg i ca. 15 min.
  • Lad æggekagen glide ud på et stort grydelåg eller en tallerken. Læg panden over og vend æggekagen tilbage på panden, så den ustegte side kommer nedad. Steg æggekagen ca. 8-10 min. mere til den er gennemstegt.
  • Pynt æggekagen med bacon og tomatskiver. Servér med rugbrød og ekstra tomat.

One Comment

  1. Tanja Dittmann

    virkelig lækker æggekage som mætter godt 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*