Kyllingelår med citron og timian

Kyllingelår med citron og timian

Menuen i dag, står på ovnstegte kyllingelår med citron og timian, og dertil ovnbagte kartofler samt coleslaw. Hvis du bruger frossen kylling, så husk at sætte kyllingelårene til optøning i køleskabet aftenene inden, så de er klar til brug, ellers kommer stegetiden i ovnen nemlig ikke til at passe, og du risikerer at stå med en rå kylling.

Kyllingelår med citron og timian

5 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

25

minutes
Tilberedningstid

50

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Kyllingelår
  • 1500 g 1500 kyllingelår optøet

  • 2 tsk 2 citronskal revet

  • 2 spsk 2 citronsaft

  • 2 spsk 2 timian

  • 2 spsk 2 olie

  • salt og peber

  • Kartofler
  • 1 kg 1 kartofler

  • 2 tsk 2 timian

  • olie

  • salt og peber

  • Coleslaw
  • 500 g 500 hvidkål eller spidskål fintsnittet

  • 4-5 4-5 gulerødder revet

  • 2 dl 2 cheasy fraiche 5%

  • 1 tsk 1 sennep

  • 2 tsk 2 sukker

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kylling
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Lav en marinade til kyllingen af citronskal, citronsaft, olie, timian samt salt og peber.
  • Læg de optøede kyllingelår på en bageplade med bagepapir eller i et ildfastfad, og smør dem med marinaden. (Hvis du har tid, kan du også marinere kyllingelårene i marinaden i en pose i køleskabet i 2-6 timer).
  • Bag lårene i ovnen i ca. 50 minutter. (Vent evt. med at putte lårene ind til du har gjort kartoflerne klar.
  • Tilbehør
  • Vask og skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend kartoflerne med olie, samt salt og peber. Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 50 minutter til de er gyldne og møre.
  • Coleslaw: Snit kålen fint. Riv gulerødderne. Bland hvidkål og gulerødder i en skål. Rør ingredienserne til dressingen sammen: cheasy fraiche, citronsaft, sennep, sukker og salt og peber, og vend den i grønsagerne. Smag til med salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab, men kan også serveres med det samme.
  • Server kyllingen overhældt med lidt af stegeskyen, samt bagte kartofler og coleslaw.

6 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 11 - Sund på budget

  2. Vi nyder dine madplaner her hjemme!

    Er det bare mig eller kan jeg ikke se hvor varm ovnen skal være? 🙂

    • Hej Trine 🙂 Dejligt at i kan bruge planerne! Der står at ovnen skal tændes på 200 grader aller øverst i opskriften 🙂 God weekend!

  3. Hej
    Skriver du altid hvis det skal være varmluft? 🙂

  4. Pingback: Ugens madplan uge 50 – Milles mad

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*