chili-con-carne

Chili con carne

Super lækker chili con carne med masser af grøntsager 😛 Chili con carne er en skøn hverdagsfavorit, og velegnet til fryseren, så lav endelig en stor portion når du nu er igang.

Chili con carne er nationalret i texas, og betyder bogstavelig talt chili med kød, og traditionelt bestod retten af oksekød, løg, chili, hvidløg og spidskommen. Blandt de mest populære tilføjelser der er kommet til henad vejen, er tomater og bønner. Man mener at bønnerne oprindeligt blev brugt som erstatning for kød i de fattigste områder – faktisk diskuteres det stadig om en rigtig chili indeholder bønner. Chili con carnen fra Texas indeholder f.eks. ingen bønner og hvis man spørger The Chili Appreciation Society så er bønner strengt forbudt og derfor må Chili con carne ikke indeholde bønner i de populære Chili con carne konkurrencer i USA.

Set udfra et ernæringsfagligt synspunkt, synes jeg bestemt ikke der er nogen grund til at udelade de mættende proteinrige bønner fra retten, så i min udgave af chili con carne er der naturligvis masser af bønner 🙂

Chili con carne

4 from 4 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Oksekød, Mexicansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 spsk olie

  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt

  • 2 fed hvidløg

  • 2 alm løg

  • 2 tsk oregano

  • 2 tsk paprika

  • 2 tsk spidskommen stødt

  • 1 tsk chili

  • 2 ds hakkede tomater

  • 1 squash revet

  • 1 peberfrugt i fine tern

  • 2 ds røde kidneybønner

  • 2-3 dl vand

  • salt og peber

  • evt. 1 stang kanel hvis du har husk at tage den op inden servering

  • Tilbehør
  • 300 g ris

  • 2,5 dl cheasy fraiche 5%

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde, og svits oksekødet.
  • Hak hvidløg og løg fint, og tilsæt det til kødet sammen med oregano, paprika, spidskommen, og chili. Svits det hele under omrøring i ca. 2-3 minutter, hvorefter tomaterne tilsættes.
  • Riv squash og og skær peberfrugt i fine tern, og kom dem ved sammen med kidneybønner og vand. (Tilsæt evt. en stang kanel, det giver en super god smag)
  • Lad det hele simre ved lav varme i ca. 30 minutter, gerne mere hvis du har tid. Smag til med salt og peber og evt. mere chili.
  • Kog risen som anvist på posen, og server chili con carnen med ris og en klat fraiche på toppen.

3 Comments

  1. Linda Rasmussen

    Hej Britt
    Endnu engang tusind tak for dine inspirende madplaner – vi bruger dem rigtigt meget.❤️

    Tænkte om det var en mulighed, når indkøbslisten printes om der øverst på listen kunne stå ugens menu med små typer også – det ville være så dejligt til brug i ugens løb.

    På forhånd tak.

    • Britt // Sund på budget

      Hej Linda
      Dejligt at det kan bruges 🙂
      Det er desværre ikke muligt med den skabelon jeg bruger lige nu. Skifter jeg skabelon på et tidspunkt, skal jeg selvfølgelig nok tage det med i mine overvejelser 🙂
      Rigtig god søndag!

  2. Smager af tomatvand med chili…
    opskrift fulgt til punkt og prikke! ‍♀️

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*