bagte tomater burrata

Bagte tomater med burrata og persilleolie

bagte tomater burrata

Denne ret perfekt til de lune sommeraftener enten som forret eller som en super lækker og simpel hovedret. Retten er virkelig nem at lave og så smager den som fuglene synger 🙂 Det kan godt betale sig at købe lidt ekstra gode tomater.

Burrata er en mozzarella lignende ost, men meget mere cremet og ikke helt så fast – den smager fantastisk, og er som mozzarella meget mild i smagen.

Bagte tomater med burrata og persilleolie

5 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Forret, Hovedret, Sommer
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 1 kg cherrytomater

  • 2 spsk olie (helst olivenolie)

  • 2 spsk balsamico

  • 1 tsk basilikum

  • 1 tsk oregano

  • salt og peber

  • Persilleolie
  • 1 håndfuld persille

  • 1 fed hvidløg

  • olie (helst olivenolie)

  • salt og peber

  • Andet
  • 2 stk burrata

  • ciabattabrød eller lign.

Sådan gør du

  • Bagte tomater
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask tomaterne og kom dem i et ildfast fad. Vend tomaterne med olie, balsamico og krydderier.
  • Bag tomaterne i ovnen i ca. 20 minutter til de er blød og begynder at falde sammen.
  • Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem køle lidt.
  • Persilleolie
  • Blend persille sammen med hvidløg, olie og salt og peber til en jævn olie. Juster tykkelsen med olien – hæld lidt i ad gangen.
  • Baget tomater med burrata og persilleolie
  • Portions anret de bagte tomater på en 4 tallerkner. Del burrataen i 2 og læg en halvdel på hver portion. Hæld lidt persilleolie over anretningen og server med lunt brød.
bagte tomater burrata
Processed with VSCO with preset

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*