En lækker burger med let krydret kylling, sprød kålsalat og hasselback gulerødder som tilbehør 😛
BBQ chicken burger m. hasselback gulerødder
Antal
personer
4
Forberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
45
minutesFryseegnet
Nej
Det skal du bruge
300 g kyllingebryst m. BBQ marinade
300 g kålblanding (eller snittet spidskål)
2 dl fraiche 5%
2 spsk limesaft
0,25 tsk spidskommen
salt og peber
4 burgerboller
evt. syltede rødløg eller BBQ sauce
- Hasselback gulerødder
500 g gulerødder
2 spsk olie
1 fed hvidløg
1 tsk timian
salt og peber
Sådan gør du
- Hasselback gulerødder
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask og skræl gulerødderne, og skær riller på tværs i gulerødderne, ca. halvt igennem. Placér gulerødderne på en bageplade med bagepapir eller i et ildfast fad.
- Rør olie sammen med presset hvidløg og timian, og pensel gulerødderne. Drys med salt og peber.
- Bag gulerødderne i ovnen i ca. 40-45 minutter.
- BBQ chicken burger
- Hvis du ikke har købt “færdigmarineret” BBQ kyllingebryst, kan du vende naturel kyllingebryst i et par skefulde BBQ sauce og lad det marinere i køleskabet – gerne natten over.
- Kom BBQ kyllingen på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen ved 200 grader i 30 minutter til den er gennemstegt. Skær kyllingen i skrå skiver.
- Kålblandingen vendes sammen med fraiche, limesaft, spidskommen og smages til med salt og peber.
- Lun bollerne som anvist på posen.
- Fyld bollerne med kålsalat, kyllingeskiver og evt. syltede rødløg – ønsker du en kraftigere BBQ smag, kan bollerne smøres med BBQ sauce inden du kommer fyld i.
- Server burgerne med hasselback gulerødder.
Vi har fundet en ny favorit ret, og så er det altså ligeså nemt og hurtig som pasta med kødsovs. Tak for en lækker. Herfra lyder der : Tak for mad
Hvor dejligt 🙂