Jeg elsker fladbrød med fyld, og denne vegetarisk udgave med aubergine, salat og tzatziki er ingen undtagelse 🙂
Fladbrød med græsk vegetarfyld
Ingredienser
- 1 portion fladbrød (opskrift)
- 1 spsk olie
- 2 auberginer
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk oregano
- 1 tsk paprika
- 1 tsk rosmarin
- 0,5 tsk chili eller cayennepeber
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
Tzatziki
- 1 agurk
- 2,5 dl fraiche 5% el. græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
Andet
- 0,5 iceberg el. lign.
- 4 tomater
- evt. rødløg
Sådan gør du
- Har du ikke allerede lavet fladbrødene, så start med at med fladbrød (opskrift).
- Skær auberginen i strimler, skær løg i tern og pres hvidløg.
- Opvarm olien på en pande og steg aubergine og løg ved middelvarme, til auberginen er mør og let blød.
- Tilsæt krydderierne og citronsaft, og lad det stege et par minutter mere. Smag til.
Tzatziki
- Vask agurken og flæk den på langs. Fjerne kernerne med en ske. Riv agurken groft og vrid den revne agurk for væske.
- Vend den vredne agurk sammen med fraiche, presset hvidløg samt salt og peber. Smag den til.
- Snit salat, tomat og evt. rødløg.
- Server tzatzikien sammen med stegt aubergine, fladbrød og salat
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Sej skræl, selv efter meget lang tid på panden.