Jeg elsker fladbrød med fyld, og denne vegetarisk udgave med aubergine, salat og tzatziki er ingen undtagelse 🙂
Fladbrød med græsk vegetarfyld
Antal
personer
4
Forberedelsestid
15
minutterTilberedningstid
30
minutterFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
1 portion 1 fladbrød (se opskrift)
1 spsk 1 olie
2 2 auberginer
2 2 alm. løg
2 fed 2 hvidløg
2 tsk 2 oregano
1 tsk 1 paprika
1 tsk 1 rosmarin
0,5 tsk 0,5 chili eller cayennepeber
2 spsk 2 citronsaft
salt og peber
- Tzatziki
1 1 agurk
2,5 dl 2,5 fraiche 5% el. græsk yoghurt
2 fed 2 hvidløg
salt og peber
- Andet
0,5 0,5 iceberg el. lign.
4 4 tomater
evt. rødløg
Sådan gør du
- Har du ikke allerede lavet fladbrødene, så start med at med fladbrød (se opskrift).
- Skær auberginen i strimler, skær løg i tern og pres hvidløg.
- Opvarm olien på en pande og steg aubergine og løg ved middelvarme, til auberginen er mør og let blød.
- Tilsæt krydderierne og citronsaft, og lad det stege et par minutter mere. Smag til.
- Tzatziki
- Vask agurken og flæk den på langs. Fjerne kernerne med en ske. Riv agurken groft og vrid den revne agurk for væske.
- Vend den vredne agurk sammen med fraiche, presset hvidløg samt salt og peber. Smag den til.
- Snit salat, tomat og evt. rødløg.
- Server tzatzikien sammen med stegt aubergine, fladbrød og salat
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Sej skræl, selv efter meget lang tid på panden.