Veggieburger ala Big Mac

Vegetarburger med en lækker bøf af sorte bønner og en skøn Bic Mac inspireret dressing 🙂 Jeg serverede den med sweet potato fries, men kan sagtens serveres med kartoffelbåde, hasselback gulerødder eller grøntsagsstave.

Veggieburger ala Big Mac

5 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Burger, Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

delvis

Det skal du bruge

  • Bønnebøf
  • 2 ds sorte bønner eller kidney bønner (ca. 450 g drænet vægt)

  • 2 æg

  • 1 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 4 spsk BBQ sauce, engelsk sauce eller worcestershire sauce

  • 4 spsk rasp

  • 2 spsk havregryn

  • 1 tsk salt

  • peber

  • olie til stegning

  • Big Mac dressing
  • 1 dl fraiche 5%

  • 0,5 dl mayonnaise

  • 1 spsk sød sennep

  • 2,5 spsk drueagurker, finthakket

  • 2 spsk finthakket løg

  • 2 tsk drueagurker

  • 1 tsk stødt løgpulver

  • 0,5 tsk hvidløgspulver

  • 0,5 paprika, gerne røget

  • salt

  • Tilbehør
  • 4 burgerboller

  • 4-8 skiver cheddar

  • 0,5 iceberg

  • 1 alm. løg

  • cornichoner el. drueagurker

  • 500 g sweet potato fritter

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Når ovnen er varm bages sweet potato fritterne i ca. 25 minutter på en bageplade med bagepapir. Drys med salt.
  • Bønnebøffer
  • Hæld væden fra bønnerne og skyl dem under den kolde hane. Sørg for at de er dryppet godt af inden du moser dem, da farsen ellers godt kan blive tynd.
  • Riv løg og hvidløg.
  • Kom bønnerne i en skål og mos dem med en gaffel eller stavblender. De må gerne have lidt struktur, det giver bid til burgeren, fremfor en hel jævn mos.
  • Rør de mosede bønner sammen med resten af ingredienserne. Er farsen for våd tilsættes mere rasp eller havregryn, er farsen for tør kan der tilsættes lidt ekstra æg eller mælk.
  • Form farsen til ønskede antal bøffer, og steg dem på begge sider i olie ved middelvarme – ca. 5-7 minutter på hver side, hold øje med at de ikke branker.
  • Big mac dressing
  • Hak løg og drueagurker helt fint, og bland det sammen med de resterende ingredienser til dressingen. Smag til med salt og evt. mere lage.
  • Veggie Big Mac
  • Snit salaten og lun bollerne. Saml burgerne med en bønnebøf, iceberg, bic mac dressing, løg, drueagurk i tynde skiver og cheddar. Server med sweet potato fritter.

2 Comments

  1. Wow vi grillede både hakkebøffer og de her lækre veggieburgere og fik dem med gammeldags kartoffelsalat som skulle prøvesmages. Vores teenager foretrak veggieburgeren og bad om at få dem igen dagen efter bare i en burger. Du kan få de unge til at spise vegetarmad! Godt gået. Havde dog lidt besvær med at farsen blev for våd. Godt jeg kan øve mig en gang mere.

    • Britt // Sund på budget

      Hvor er det bare dejligt at høre 🙂 Veggiefars kræver lidt øvelse, men når man først har fået fornemmelse og taget på det, så går det helt nemt 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*