veggieburger ala big mac

Veggieburger ala Big Mac

Vegetarburger med en lækker bøf af sorte bønner og en skøn Bic Mac inspireret dressing 🙂 Jeg serverede den med sweet potato fries, men kan sagtens serveres med kartoffelbåde, hasselback gulerødder eller grøntsagsstave.

veggieburger ala big mac

Veggieburger ala Big Mac

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Burger, Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Bønnebøf

  • 2 ds sorte bønner eller kidney bønner (ca. 450 g drænet vægt)
  • 2 æg
  • 1 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk BBQ sauce, engelsk sauce eller worcestershire sauce
  • 4 spsk rasp
  • 2 spsk havregryn
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 1 spsk olie til stegning

Big Mac dressing

  • 1 dl fraiche 5%
  • 0,5 dl mayonnaise
  • 1 spsk sød sennep
  • 2,5 spsk drueagurker, finthakket
  • 2 spsk finthakket løg
  • 2 tsk drueagurker
  • 1 tsk stødt løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 0,5 paprika, gerne røget
  • salt

Tilbehør

  • 4 burgerboller
  • 4 skiver cheddar
  • 0,5 iceberg
  • 1 alm. løg
  • cornichoner el. drueagurker
  • 500 g sweet potato fritter

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Når ovnen er varm bages sweet potato fritterne i ca. 25 minutter på en bageplade med bagepapir. Drys med salt.

Bønnebøffer

  • Hæld væden fra bønnerne og skyl dem under den kolde hane. Sørg for at de er dryppet godt af inden du moser dem, da farsen ellers godt kan blive tynd.
  • Riv løg og hvidløg.
  • Kom bønnerne i en skål og mos dem med en gaffel eller stavblender. De må gerne have lidt struktur, det giver bid til burgeren, fremfor en hel jævn mos.
  • Rør de mosede bønner sammen med resten af ingredienserne. Er farsen for våd tilsættes mere rasp eller havregryn, er farsen for tør kan der tilsættes lidt ekstra æg eller mælk.
  • Form farsen til ønskede antal bøffer, og steg dem på begge sider i olie ved middelvarme – ca. 5-7 minutter på hver side, hold øje med at de ikke branker.

Big mac dressing

  • Hak løg og drueagurker helt fint, og bland det sammen med de resterende ingredienser til dressingen. Smag til med salt og evt. mere lage.

Veggie Big Mac

  • Snit salaten og lun bollerne. Saml burgerne med en bønnebøf, iceberg, bic mac dressing, løg, drueagurk i tynde skiver og cheddar. Server med sweet potato fritter.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Wow vi grillede både hakkebøffer og de her lækre veggieburgere og fik dem med gammeldags kartoffelsalat som skulle prøvesmages. Vores teenager foretrak veggieburgeren og bad om at få dem igen dagen efter bare i en burger. Du kan få de unge til at spise vegetarmad! Godt gået. Havde dog lidt besvær med at farsen blev for våd. Godt jeg kan øve mig en gang mere.

    • Britt // Sund på budget

      Hvor er det bare dejligt at høre 🙂 Veggiefars kræver lidt øvelse, men når man først har fået fornemmelse og taget på det, så går det helt nemt 🙂

  2. Den her bøf er virkelig god! Vi lavede fejlen at blende bønner og løg i minihakkeren første gang. Det blev den alt for våd af. Næste gang fik bønnerne kun et par tryk med stavblenderen og konsistensen blev så meget bedre. I den rå fars virkede den engelske sovs en smule overvældende for mig, men det blev rigtig godt da bøfferne var stegt. Børnene ville også gerne spise det. Dressingen var også god. Så lækkert

5 from 2 votes

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*