En rigtig god begynder vegetarret med smagfulde kødboller og en skøn (og nem!) tomatsauce 😛
Bønne”kød”boller i tomatsauce
Ingredienser
Sorte bønnefrikadeller
- 2 ds sorte bønner
- 2 æg
- 1 alm. løg
- 100 revet ost
- 2 spsk bbq sauce
- 6 spsk havregryn
- 1 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk timian
- 1,5 tsk salt
Tomatsauce
- 500 ml tomat passata
- 1 spsk tomatpure
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk oregano
- 1 tsk timain
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Tilbehør
- 300 g fuldkornsspaghetti el. pasta
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Hæld væden fra de sorte bønner og skyl dem under den kolde hane. Sørg for at de er dryppet godt af inden du moser dem, da farsen ellers godt kan blive tynd.
- Skræl og riv løg.
- Kom bønnerne i en skål og mos dem med en gaffel eller stavblender. De må gerne have lidt struktur, det giver bid til bollerne, fremfor en hel jævn mos.
- Rør de mosede bønner sammen med resten af ingredienserne. Er farsen for våd tilsættes mere rasp eller havregryn, er farsen for tør kan der tilsættes lidt ekstra æg eller vand.
- Form farsen til små runde kødboller, brug ca. 1 stor tsk fars pr. frikadelle, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag frikadellerne i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Tomatsauce
- Kom ingredienserne i en gryde og lad saucen småsimre indtil kødbollerne er færdig. Tilsæt evt. en lille smule vand, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med salt og peber.
- Kog spaghettien som anvist på posen og server den sammen med kødbollerne og tomatsaucen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Hej
Kan bønnebollerne fryses?
Wauw for nogle virkelig gode bønnedeller. De er godkendt af hele familien herhjemme 🙂
Kan bønnebollerne fryses?
Ja 🙂