bønnekødboller i tomatsauce

Bønne”kød”boller i tomatsauce

En rigtig god begynder vegetarret med smagfulde kødboller og en skøn (og nem!) tomatsauce 😛

Bønne”kød”boller i tomatsauce

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Sorte bønnefrikadeller
  • 2 ds 2 sorte bønner

  • 2 2 æg

  • 1 1 alm. løg

  • 100 100 revet ost

  • 2 spsk 2 bbq sauce

  • 6 spsk 6 havregryn

  • 1 tsk 1 paprika

  • 1 tsk 1 hvidløgspulver

  • 1 tsk 1 timian

  • 1,5 tsk 1,5 salt

  • Tomatsauce
  • 500 ml 500 tomat passata

  • 1 spsk 1 tomatpure

  • 2 fed 2 hvidløg presset

  • 1 spsk 1 oregano

  • 1 tsk 1 timain

  • 1 tsk 1 løgpulver

  • 1 tsk 1 sukker

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 300 g 300 fuldkornsspaghetti el. pasta

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Hæld væden fra de sorte bønner og skyl dem under den kolde hane. Sørg for at de er dryppet godt af inden du moser dem, da farsen ellers godt kan blive tynd.
  • Skræl og riv løg.
  • Kom bønnerne i en skål og mos dem med en gaffel eller stavblender. De må gerne have lidt struktur, det giver bid til bollerne, fremfor en hel jævn mos.
  • Rør de mosede bønner sammen med resten af ingredienserne. Er farsen for våd tilsættes mere rasp eller havregryn, er farsen for tør kan der tilsættes lidt ekstra æg eller vand.
  • Form farsen til små runde kødboller, brug ca. 1 stor tsk fars pr. frikadelle, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag frikadellerne i ovnen i ca. 25-30 minutter.
  • Tomatsauce
  • Kom ingredienserne i en gryde og lad saucen småsimre indtil “kød”bollerne er færdig. Tilsæt evt. en lille smule vand, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med salt og peber.
  • Kog spaghettien som anvist på posen og server den sammen med “kød”bollerne og tomatsaucen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*