En lækker vegetarisk udgave af den traditionelle skinkestang. Butterdejen er også skiftet ud med en mere mættende fuldkornsdej, og smager dejligt sammen med den lette salat.
Vegetarisk “skinke”stang
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 150 g grahamsmel
- 350 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Fyld
- 1 bk champignon
- 1 spsk olie til stegning
- 1 bundt forårsløg
- 1 ds kikærter i lage
- 200 g flødeost f.eks. philadelphia
- 1 peberfrugt
- 1 tsk sennep
- salt og peber
Salat med vinaigrette
- 2 stk hjertesalat
- 2 spsk balsamico
- 1 spsk raps- eller olivenolie
- 1 tsk honning
- 1 tsk sennep
- salt og peber
Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud.
- Tilsæt fuldkornsmel og derefter hvedemel lidt af gangen til dejen er fast og let klæbrig.
- Ælt dejen godt, gerne 5-10 minutter hvis du har tid – tro mig det gør en kæmpe forskel for dejen.
- Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter. Har du god tid må den gerne hæve længere – giv den da en lille æltetur halvvejs.
Fyld
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Vask og skær champignoner i skiver. Rist dem på panden i lidt olie til væden er kogt væk og de er let gyldne.
- Forårsløgene rengøres og skæres i skiver. Skær peberfrugten i tern. Hæld væden fra kikærterne og skyl dem.
- Bland ristede champignon, peberfrugt, flødeost, forårsløg, sennep og kikærter sammen i en skål, smag til med salt og peber, og stil til side.
Veggiestang
- Ælt dejen og rul den ud til en stor firkant af ca. 3 mm tykkelse.
- Læg dejen over på en bageplade med bagepapir – det er vigtigt for stangen er svær at flytte når den først er lavet.
- Forestil dig at dejen deles op i 3 lige store dele. Fordel fyldet på den midterste del. Skær de to yderste dele i skrå strimler ind mod fyldet, flet enderne ind over, inden du fletter siderne indover skiftevis.
- Pensl stangen med pisket æg og drys evt. med lidt sesam.
- Stangen bages i ovnen i 20-25 minutter til den er gennembagt og gylden.
Salat
- Vask hjertesalaten, skær enden af og riv eller skær bladene i mindre stykker. Bland en vinaigrette af olie, balsamico, honning, sennep og salt og peber.
- Vend hjertesalaten sammen med vinagretten og drys evt. med lidt solsikkefrø eller andre frø/nødder.
- Server salaten til den færdigbagte veggiestang
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n