vegetarisk skinkestang

Vegetarisk “skinke”stang

En lækker vegetarisk udgave af den traditionelle skinkestang. Butterdejen er også skiftet ud med en mere mættende fuldkornsdej, og smager dejligt sammen med den lette salat.

Vegetarisk “skinke”stang

4 from 2 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Vegetar
Antal

5

personer
Forberedelsestid

1

time 
Tilberedningstid

30

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Dej
  • 25 g 25 gær

  • 3 dl 3 lunken vand

  • 2 spsk 2 olie

  • 1 tsk 1 salt

  • 1 tsk 1 sukker

  • 150 g 150 grahamsmel

  • 350 g 350 hvedemel

  • 1 1 æg til pensling

  • Fyld
  • 1 bk 1 champignon

  • 1 spsk 1 olie til stegning

  • 1 bundt 1 forårsløg

  • 1 ds 1 kikærter i lage

  • 200 g 200 flødeost f.eks. philadelphia

  • 1 1 peberfrugt

  • 1 1 tsk sennep

  • salt og peber

  • Salat med vinaigrette
  • 2 stk 2 hjertesalat el lign

  • 2 spsk 2 balsamico

  • 1 spsk 1 raps- eller olivenolie

  • 1 tsk 1 honning

  • 1 tsk 1 sennep (gerne dijon)

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Dej
  • Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud.
  • Tilsæt fuldkornsmel og derefter hvedemel lidt af gangen til dejen er fast og let klæbrig.
  • Ælt dejen godt, gerne 5-10 minutter hvis du har tid – tro mig det gør en kæmpe forskel for dejen.
  • Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter. Har du god tid må den gerne hæve længere – giv den da en lille æltetur halvvejs.
  • Fyld
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Vask og skær champignoner i skiver. Rist dem på panden i lidt olie til væden er kogt væk og de er let gyldne.
  • Forårsløgene rengøres og skæres i skiver. Skær peberfrugten i tern. Hæld væden fra kikærterne og skyl dem.
  • Bland ristede champignon, peberfrugt, flødeost, forårsløg, sennep og kikærter sammen i en skål, smag til med salt og peber, og stil til side.
  • Veggiestang
  • Ælt dejen og rul den ud til en stor firkant af ca. 3 mm tykkelse.
  • Læg dejen over på en bageplade med bagepapir – det er vigtigt for stangen er svær at flytte når den først er lavet.
  • Forestil dig at dejen deles op i 3 lige store dele. Fordel fyldet på den midterste del. Skær de to yderste dele i skrå strimler ind mod fyldet, flet enderne ind over, inden du fletter siderne indover skiftevis. Micky cheng har lavet en rigtig god video hvor man kan se hvordan man skærer og fletter .
  • Pensl stangen med pisket æg og drys evt. med lidt sesam.
  • Stangen bages i ovnen i 20-25 minutter til den er gennembagt og gylden.
  • Salat
  • Vask hjertesalaten, skær enden af og riv eller skær bladene i mindre stykker.
    Bland en vinaigrette af olie, balsamico, honning, sennep og salt og peber.
  • Vend hjertesalaten sammen med vinagretten og drys evt. med lidt solsikkefrø eller andre frø/nødder.
  • Server salaten til den færdigbagte veggiestang
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*