sorte bønnedeller

Sorte bønnefrikadeller med kålsalat

De her vegetarfrikadeller er virkelig bare gode 😛 De har bid og masser af smag, og er også velegnet kolde i madpakken. Jeg brugte cheddar i min udgave, men du kan bruge lige den ost du foretrækker 🙂

Sorte bønnefrikadeller med kålsalat

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar, Mexicansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Sorte bønnefrikadeller
  • 2 ds 2 sorte bønner

  • 2 2 æg

  • 1 1 alm. løg

  • 100 100 revet ost

  • 2 spsk 2 bbq sauce

  • 6 spsk 6 havregryn

  • 1 tsk 1 paprika

  • 1 tsk 1 hvidløgspulver

  • 1 tsk 1 løgpulver

  • 0,5 tsk 0,5 spidskommen

  • 1,5 tsk 1,5 salt

  • Mexicansk kålsalat
  • 350 g 350 kålblanding

  • 1 ds 1 majs

  • 0,5 bundt 0,5 forårsløg

  • 1 1 lime

  • 1 spsk 1 olie gerne olivenolie

  • 1 tsk 1 honning

  • 0,25 tsk 0,25 spidskommen

  • 0,25 tsk 0,25 chili el. cayennepeber

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 4 4 fuldkornspitabrød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Hæld væden fra de sorte bønner og skyl dem under den kolde hane. Sørg for at de er dryppet godt af inden du moser dem, da farsen ellers godt kan blive tynd.
  • Skræl og riv løg.
  • Kom bønnerne i en skål og mos dem med en gaffel eller hænderne. De må gerne have lidt struktur, det giver bid til dellerne, fremfor en hel jævn mos.
  • Rør de mosede bønner sammen med resten af ingredienserne. Er farsen for våd tilsættes mere rasp eller havregryn, er farsen for tør kan der tilsættes lidt ekstra æg eller vand.
  • Form farsen til små runde frikadeller, brug ca. 1 stor tsk fars pr. frikadelle, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag frikadellerne i ovnen i ca. 25-30 minutter.
  • Tilbehør
  • Kom kålblandingen i en skål. Vask og snit forårsløgene, hæld væden fra majsene og bland forårsløg og majs med kålblandingen.
  • Pres saften fra 1 lime og bland med olie, honning og krydderier. Vend dressingen sammen med kålsalaten. Smag til med lime og krydderier.
  • Lun pitabrødene og server dem sammen med frikadellerne og kålsalaten.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*