De her vegetarfrikadeller er virkelig bare gode 😛 De har bid og masser af smag, og er også velegnet kolde i madpakken. Jeg brugte cheddar i min udgave, men du kan bruge lige den ost du foretrækker 🙂
Sorte bønnefrikadeller med kålsalat
Antal
personer
4
Forberedelsestid
30
minutterTilberedningstid
30
minutterFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
- Sorte bønnefrikadeller
2 ds 2 sorte bønner
2 2 æg
1 1 alm. løg
100 100 revet ost
2 spsk 2 bbq sauce
6 spsk 6 havregryn
1 tsk 1 paprika
1 tsk 1 hvidløgspulver
1 tsk 1 løgpulver
0,5 tsk 0,5 spidskommen
1,5 tsk 1,5 salt
- Mexicansk kålsalat
350 g 350 kålblanding
1 ds 1 majs
0,5 bundt 0,5 forårsløg
1 1 lime
1 spsk 1 olie gerne olivenolie
1 tsk 1 honning
0,25 tsk 0,25 spidskommen
0,25 tsk 0,25 chili el. cayennepeber
salt og peber
- Tilbehør
4 4 fuldkornspitabrød
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Hæld væden fra de sorte bønner og skyl dem under den kolde hane. Sørg for at de er dryppet godt af inden du moser dem, da farsen ellers godt kan blive tynd.
- Skræl og riv løg.
- Kom bønnerne i en skål og mos dem med en gaffel eller hænderne. De må gerne have lidt struktur, det giver bid til dellerne, fremfor en hel jævn mos.
- Rør de mosede bønner sammen med resten af ingredienserne. Er farsen for våd tilsættes mere rasp eller havregryn, er farsen for tør kan der tilsættes lidt ekstra æg eller vand.
- Form farsen til små runde frikadeller, brug ca. 1 stor tsk fars pr. frikadelle, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag frikadellerne i ovnen i ca. 25-30 minutter.
- Tilbehør
- Kom kålblandingen i en skål. Vask og snit forårsløgene, hæld væden fra majsene og bland forårsløg og majs med kålblandingen.
- Pres saften fra 1 lime og bland med olie, honning og krydderier. Vend dressingen sammen med kålsalaten. Smag til med lime og krydderier.
- Lun pitabrødene og server dem sammen med frikadellerne og kålsalaten.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Kan man undlade osten i frikadellerne?
– Eller hvad ville du komme i istedet?
Jeg ville bruge ost for at undgå at det blive tørre 🙂
Virkelig lækkert! Det bliver ikke sidste gang, jeg laver det!