En ultranem udgave er den lækre gyros. Retten passer sig stort set selv, så det bliver ikke ret meget nemmere 🙂
Bradepande gyros
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst, -lårfilet eller -inderfilet
- 2 peberfrugt
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 2 spsk citronsaft
- 3 tsk oregano
- 1,5 tsk paprika
- 1,5 tsk rosmarin
- 0,5 tsk chili eller cayennepeber
- salt
- 200 g feta
Tzatziki
- 1 agurk
- 2,5 dl fraiche 5% el. græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
Tilbehør
- 2 tomater (i skiver)
- 4 fladbrød eller tortillas (opskrift på fladbrød)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær kyllingen i mundrette bider. Skær løg og peberfrugt i strimler.
- Vend kylling og grønt sammen med presset hvidløg, olie, citronsaft og krydderier, og fordel det på en bageplade eller bradepande med bagepapir. Top med smulret feta.
- Bag det i ovnen i ca. 20-25 minutter til kyllingestykkerne er gennemstegt.
- Tzatziki: Vask agurken og flæk den på langs. Fjerne kernerne med en ske. Riv agurken groft og vrid den revne agurk for væske. Vend den vredne agurk sammen med fraiche, presset hvidløg samt salt og peber. Smag den til.
- Server gyros, bagt grøntsager med tomatskiver, tzatziki og fuldkornspita, fladbrød eller tortillas.