De her madbrød er virkelig nemme, og så smager de bare af sommer og ferier syd på 😀 Fladbrød kan laves med og uden gær, men efter en del forsøg synes jeg at jeg er kommet frem til opskrift med lidt gær, hvor jeg synes det bliver allerbedst.
Nemme fladbrød
Antal
8
fladbrødForberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
30
minutesHævetid
1
hourFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
3 dl vand, lunkent
15 g gær
1 spsk olie
0,5 tsk sukker
1 tsk salt
150 g grahamsmel
300 g hvedemel (erstat evt. 1/2 med durummel)
olie til stegning
Sådan gør du
- Opvarm vandet så det er håndvarmt, og opløs gæren i vandet.
- Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud i vandet.
- Tilsæt grahamsmel, og derefter hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt igennem – gerne 7-10 minutter, til dejen er glat og smidig. Tilsæt evt. mere mel efter behov, men pas på at den ikke bliver for tør.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45-60 minutter.
- Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem til kugler.
- Brug en kagerulle til at rulle hver kugle ud til en tynd “pandekage” af ca. 2 mm tykkelse.
- Varm en stor pande op ved middelvarme, og fordel et tyndt lag olie på panden – brug evt. køkkenrulle til at fordele det tyndt og jævnt på panden. Fladbrødene skal endelig ikke “svømme” i olie.
- Bag hvert brød på panden 1½-2½ minutter på hver side. Du kan evt. have 2 pander i gang, hvis det skal gå lidt tjept.
- Pak evt. de færdige brød i et viskestykke, så de holder sig lune eller kom dem i en forvarmet ovn på 100 grader.
- Server brødet til hummus, tzatziki, gyros, kebab, ratatouille, oksefrikadeller eller hvad du nu kan lide.
Pyha, der skulle godt nok meget ekstra hvedemel i, før dejen blev “glat og smidig”. Den tynde klistrede dej jeg fik ud af at følge opskriften ville umuligt kunne rulles med en kagerulle.
Sidse, Jeg stod lige og kiggede på min dej efter 7 min. Og tænkte det samme!
Kommer lige lidt ekstra mel i 😉
Den perfekte dej for mig.
Havde halvt durum og halvt hvede i.
god smag, let at stege