Chicken keema er en lækker og krydret ret inspireret af det indiske køkken, hvor hakket kød tilberedes med varme krydderier og tomat. Keema kan laves med forskellig slags kød, men denne version er lavet med hakket kylling – perfekt til en smagfuld og nærende hverdagsmiddag. Retten er virkelig nem at lave og fyldt med masser af smag – er du til indisk mad, så er denne chicken keema er et must-try for hele familien!


Chicken Keema
Ingredienser
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 spsk garam masala
- 1 tsk ingefær gerne frisk
- 1 tsk koriander
- chilipulver eller cayennepeber efter smag
- evt 1 tsk gurkemeje kan undlades
- 400 g hakket kylling max 10 %
- 1 peberfrugt gerne grøn
- 1 ds hakkede tomater
- 2 dl fraiche eller græsk yoghurt max 5%
- 5 spsk citron el. limesaft
- salt og peber
Tilbehør
- 300 g ris
- evt. naanbrød
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugten i fine tern.
- Opvarm lidt olie en gryde eller dyb pande. Svits løgene på panden til de klare.
- Tilsæt hvidløg og krydderier og lad stege med i 30 sek.
- Tilsæt kylling og brun det af. Tilsæt herefter peberfrugt og lad det stege med 1-2 minutter.
- Tilsæt hakkede tomater, og lad retten simre nogen minutter.
- Tilsæt fraiche eller græsk yoghurt, limesaft og smag til med salt og peber, og evt. flere krydderier efter smag.
- Server med kogte ris og evt. naanbrød.
Video
Næringsindhold
4 portioner pr opskrift
Portionstørrelse1 person
- Mængde pr portionKalorier550
- % Dagligt indtag *
- Fedt
14g
22%
- Kulhydrater
74g
25%
- Kostfibre 4.8g 16%
- Protein 32g 64%
* Det % daglige indtag fortæller, hvor meget et næringsstof i en portion, bidrager til i en dagskost på 2.000 kalorier.