Citronkylling med nye kartofler, stegt spidskål og persilledip

Denne ret emmer af sommer, sol og lune sommeraftener. Kyllingen og evt. spidskålen kan derfor selvfølgelig sagtens tåle en tur på grillen, hvis det er det man har lyst til.

Citronkylling med nye kartofler, stegt spidskål og persilledip

4 from 4 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling, Sommer
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Citronkylling
  • 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet

  • 1 øko. citron

  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk olie (raps el. oliven)

  • salt og peber

  • 2 spsk hakket persille

  • Tilbehør
  • 1 kg kartofler (gerne nye)

  • 1 spidskål

  • olie til stegning

  • salt og peber

  • Persilledip
  • 2,5 dl fraiche 5%

  • 1 håndfuld hakket persille

  • 1 spsk citronsaft

  • salt og peber

  • evt. hvidløg, hvis du har lyst

Sådan gør du

  • Citronkylling
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask og riv det gule af skallen af citronen på den fine side af et rivejern.
  • Bland citronskal, olie, presset hvidløg, hakket persille samt salt og peber.
  • Kom kylling og citronmarinaden i en frysepose og bland det godt sammen. Lad kyllingen marinerer i køleskabet i minimum 10 minutter. Imens kan du gøre kartofler og dip klar.
  • Læg kyllingen i et ildfast fad, og drys evt. med mere salt og peber.
  • Steg kyllingen i ovnen i ca. 30 minutter – bruger du inderfilet er det ca. 20-25 minutter.
  • Tilbehør
  • Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre.
  • Bland ingredienserne sammen til dippen og stil den på køl til den skal bruges.
  • Stegt spidskål
  • Vask og del spidskålen i 4 kvarte stykker.
  • Opvarm en pande med lidt fedtstof ved middelvarme.
  • Kom de kvarte spidskål på panden, og steg dem ved middelvarme i ca. 15 minutter til de er gyldne og møre. Vend dem undervejs, så de bliver stegt på alle sider.
  • Drys de stegte spidskål med salt og peber, og dryp dem evt. med lidt citronsaft.
  • Servér citronkyllingen med de kogte kartofler, stegt spidskål og persilledip.

One Comment

  1. Marianne Dyrberg

    Super opskrift – frisk og sommerlig ret.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*