En nem og lækker hverdagsret til de dage hvor det bare skal gå stærkt.
Cremet pasta med tun, ærter og parmesan
Antal
personer
4
Forberedelsestid
10
minutesTilberedningstid
20
minutesFryseegnet
Nej
Det skal du bruge
300 g fuldkornspasta
2 spsk olie
2 fed hvidløg
300 g ærter
1 bundt forårsløg
2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
50 g revet parmesan
2 ds tun i vand
salt og peber
Sådan gør du
- Kog pastaen som anvist på posen.
- Vask og skær forårsløgene i tynde skiver. Hak hvidløget eller kom det i en presser.
- Opvarm lidt olie i en gryde. Svits hvidløg og forårsløg 1-2 minutter ved middelvarme.
- Tilsæt ærterne og lad det svitse med et par minutter.
- Tilsæt madlavningsfløde og lad retten simre ca. 5 minutter til det er kogt lidt ind.
- Skru ned på svag varme og tilsæt den kogte pasta samt parmesan.
- Hæld vandet fra tunen, og tilsæt tunen til retten når parmesanen er smeltet.
- Smag retten til med salt og godt med peber, og servér straks evt. med lidt parmesan som drys.
Hvad kan man erstatte tun med, i denne ret?
Laks, rejer, dampet torsk, kogt kylling, skinkekød, filet bacon, skinke/kylling i tern, kikærter el. hvide bønner fra dåse 🙂
Vi havde harico verts – da arvingerne er vilde med dem – og selvfølgelig også retten.