blomkålssuppe med cheddar

Cremet blomkålssuppe med kartoffel og cheddar

Den her suppe er altså bare lækker, hvis jeg selv skal sige det – også for dem som måske ikke er så glade for blomkål 😉 Og så mætter og varmer den selvfølgelig rigtig godt her i de kolde måneder.

Cremet blomkålssuppe med kartoffel og cheddar

4 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 blomkål

  • 700 g kartofler

  • 1 alm. løg

  • 1 liter vand

  • 2 bouillonterninger, grøntsag

  • 2,5 dl madlavningsfløde, fraiche eller yoghurt naturel

  • 125 g cheddar

  • 2 tsk sennep, dijon

  • 1 tsk paprika

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 4 fuldkorns miniflutes eller 2 fuldkorns baguettes

  • evt. et drys forårsløg til pynt

Sådan gør du

  • Vask blomkålen og skær den i grove buketter. Kartoflerne og løget skrælles og skæres i grove stykker.
  • Kom blomkål, kartofler og løg op i en stor gryde. Tilsæt vand og bouillonterninger og bring det hele i kog. Lad det simre til kartofler og grøntsager er møre.
  • Brug en stavblender til at blende suppen helt glat.
  • Tilsæt madlavningsfløde/yoghurt, cheddar, sennep og paprika.
  • Når cheddaren er smeltet og rørt ud i retten, smages det hele til med salt og peber.
  • Servér lunt fuldkornsbrød ved siden af suppen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*