Enchiladas

Enchiladas med vegetarisk linsefyld

Jeg elsker mexicansk mad og tortillas kan simpelthen bruges på så mange forskellige lækre måder, bl.a. til disse skønne enchiladas som er et hit hos både børn og voksne 🙂

Enchiladas med vegetarisk linsefyld

5 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar, Mexicansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

40

minutes
Tilberedningstid

15

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Linsefyld
  • 1 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 peberfrugt

  • 200 g røde linser, tørrede

  • 70 g tomatpure

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk oregano

  • chili eller cayennepeber efter smag

  • 6 dl vand

  • 1 bouillonterning grøntsag

  • salt og peber

  • Tomatsauce
  • 1 ds flåede tomater

  • 1 alm løg

  • 2 fed hvidløg

  • 70 g tomatpure

  • 1 spsk paprika

  • 1 tsk basilikum

  • 1 tsk sukker

  • salt og peber

  • Topping
  • 6 fuldkornstortillas

  • 100 g revet cheddar

  • avocado i tern, forårsløg, jalapenos, creme fraiche, majs, osv.

Sådan gør du

  • Linsefyld
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint.
  • Opvarm olien på en pande, og svits løg, hvidløg og peberfrugt ved middelvarme i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt linser, krydderier, vand og bouillonterning, og lad det simre i 20-25 minutter til vandet er kogt ind og linserne er møre – rør lidt undervejs, så det ikke brænder på.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tomatsauce
  • Hak løg og hvidløg, og svits det i 1 spsk olie i en gryde.
  • Tilsæt tomater, tomatpure og krydderier, og lad det hele simre til løgene er møre.
  • Blend saucen jævn med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  • Enchiladas
  • Fordel fyldet på midten i de 6 fuldkornstortillas.
  • Fold siderne ind og rul tortillaerne stramt sammen.
  • Placer alle enchiladasene i et ildfast fad.
  • Hæld tomatsaucen henover og drys til sidst med revet cheddar.
  • Bag dem i ovnen i 12-15 minutter til osten er gylden.
  • Kan evt. serveres med et drys majs, avocado, forårsløg, jalapenos, osv.

One Comment

  1. Sådan en dejlig og nem ret, som både børn og voksne spiste! 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*