Hjemmelavet hønsesalat
Ingredienser
- 250 g kylling bryst, inderfilet, lårfilet, osv.
- vand + 1 bouillonterning
- 200 g champignon
- olie til stegning
- 0,5 ds aspargessnitter
- 1 dl fraiche 5%
- 2 spsk mayonnaise, let
- 1 tsk dijon sennep
- 1 spsk væde fra aspargessnitterne
- 1 skvæt citronsaft
- salt og peber
Tilbehør
- 0,5 agurk
- 4 gulerødder
- rugbrød eller fuldkornstoast
Sådan gør du
- Kog kyllingen i lidt vand sammen med en bouillonterning i ca. 20 minutter. Lad kyllingen stå og trække i vand i 10 minutter inden du tager den op og lad kødet kåle. Kødet skæres ud i mundrette bider.
- Champignonerne renses grundigt for jord og skæres i halve skiver. Rist champignoner i lidt fedtstof på panden til de er gyldne. Lad champignonerne køle af.
- Hæld væden fra aspargessnitterne (gem 1 spsk), og bland snitterne med fraiche 5%, mayonnaise, citronsaft, 1 spsk væde fra snitterne, sennep samt et drys salt og peber.
- Tilføj ristede champignon og kyllingestykker og vend det hele rundt. Smag til med salt og peber.
- Lad hønsesalaten trække i køleskabet minimum 1 time inden servering.
- Hønsesalaten serveres med rugbrød, gnavgrønt og evt. et stykke sprødstegt kalkunbacon.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n