Hjemmelavet hønsesalat
Antal
personer
4
Forberedelsestid
15
minutesTilberedningstid
30
minutesFryseegnet
Nej
Det skal du bruge
250 g kylling bryst, inderfilet, lårfilet, osv.
vand + 1 bouillonterning
200 g champignon skåret i skiver
olie til stegning
ds aspargessnitter gem lidt af væden
1 dl cheasy fraiche 5%
2 spsk mayonnaise
1 tsk dijon sennep
1 spsk væde fra aspargessnitterne
1 skvæt citronsaft
salt og peber
- Tilbehør
0,5 agurk
4 gulerødder
rugbrød eller fuldkornstoast
Sådan gør du
- Kog kyllingen i lidt vand sammen med en bouillonterning i ca. 20 minutter. Lad kyllingen stå og trække i vand i 10 minutter inden du tager den op og lad kødet kåle. Kødet skæres ud i mundrette bider.
- Champignonerne renses grundigt for jord og skæres i halve skiver. Rist champignoner i lidt fedtstof på panden til de er gyldne. Lad champignonerne køle af.
- Hæld væden fra aspargessnitterne (gem 1 spsk), og bland snitterne med fraiche 5%, mayonnaise, citronsaft, 1 spsk væde fra snitterne, sennep samt et drys salt og peber.
- Tilføj ristede champignon og kyllingestykker og vend det hele rundt. Smag til med salt og peber.
- Lad hønsesalaten trække i køleskabet minimum 1 time inden servering.
- Hønsesalaten serveres med rugbrød, gnavgrønt og evt. et stykke sprødstegt kalkunbacon.