falafel burger

Falafelburger med hjemmelavet salsasauce

Jeg elsker en god vegetarburger, og der skal efter min mening knald på smagen. Falafelburgeren er fuld af smag, og kombineret den sprøde falafel med den bløde og syrlige salsasauce, yum! 🙂

falafel burger

Falafelburger med hjemmelavet salsasauce

3.34 fra 3 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret vegansk, Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Falafelbøffer

  • 2 dåser kikærter
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 0,5 tsk chili eller cayennepeber
  • 2 spsk hvedemel eller rasp
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 spsk olie til stegning

Salsasauce

  • 1 ds flåede tomater
  • 0,25 alm. løg
  • 2 spsk citronsaft
  • 0,25 tsk spidskommen
  • 1 tsk sukker
  • chili eller cayennepeber efter smag
  • salt og peber

Tilbehør

  • 4 store fuldkornsburgerboller
  • 0,5 icebergsalat el. lign.
  • 0,5 agurk i skiver
  • alm. løg eller rødløg i skiver

Sådan gør du
 

Falafelbøffer

  • Hæld væden fra kikærterne.
  • Kom kikærterne i foodprocessoren sammen med skrællet løg, hvidløg, krydderier og mel/rasp. Blend det til en næsten jævn masse. Saml farsen med ægget.
  • Form falafelfarsen til 4 u0022bøfferu0022.
  • Steg falaffelbøfferne på begge sider i lidt olie ved middelvarme ind til de er gyldne og sprøde.

Salsasauce

  • Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker, og blend salsaen groft. Jo længere tid du blender, jo mindre struktur har salsasaucen.
  • Tilføj chili alt efter hvor stærk du kan lide den, og smag til med salt og peber.

Falafelburger

  • Varm brødene og snit salat, agurk og løg.
  • Smør bollerne med en god sjat salsasauce og fyld dem salat, agurk løg og en falafelbøf. Spis 🙂
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Kan man lave falafel “farsen” med en stavblender eller sådan, hvis man ikke har en foodprocessor?

  2. Kan det passe at bøfferne nemt falder fra hinanden‍♀️

3.34 from 3 votes (3 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*