Jeg elsker en god vegetarburger, og der skal efter min mening knald på smagen. Falafelburgeren er fuld af smag, og kombineret den sprøde falafel med den bløde og syrlige salsasauce, yum! 🙂
Falafelburger med hjemmelavet salsasauce
Antal
personer
4
Forberedelsestid
20
minutesTilberedningstid
20
minutesFrysegnet
Ja
Det skal du bruge
- Falafelbøffer
2 dåser kikærter
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld persille
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
0,5 tsk chili eller cayennepeber
2 spsk hvedemel eller rasp
1 tsk salt
1 æg
2 spsk olie til stegning
- Salsasauce
1 ds flåede tomater
0,25 alm. løg
2 spsk citronsaft
0,25 tsk spidskommen
1 tsk sukker
chili eller cayennepeber efter smag
salt og peber
- Tilbehør
4 store fuldkornsburgerboller
0,5 icebergsalat el. lign.
0,5 agurk i skiver
alm. løg eller rødløg i skiver
Sådan gør du
- Falafelbøffer
- Hæld væden fra kikærterne.
- Kom kikærterne i foodprocessoren sammen med skrællet løg, hvidløg, krydderier og mel/rasp. Blend det til en næsten jævn masse. Saml farsen med ægget.
- Form falafelfarsen til 4 “bøffer”.
- Steg falaffelbøfferne på begge sider i lidt olie ved middelvarme ind til de er gyldne og sprøde.
- Salsasauce
- Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker, og blend salsaen groft. Jo længere tid du blender, jo mindre struktur har salsasaucen.
- Tilføj chili alt efter hvor stærk du kan lide den, og smag til med salt og peber.
- Falafelburger
- Varm brødene og snit salat, agurk og løg.
- Smør bollerne med en god sjat salsasauce og fyld dem salat, agurk løg og en falafelbøf. Spis 🙂
Kan man lave falafel “farsen” med en stavblender eller sådan, hvis man ikke har en foodprocessor?
Jeg tænker godt at det kan lade sig gøre, men det er nok lidt besværligt 🙂
Kan det passe at bøfferne nemt falder fra hinanden♀️